Ventspilī plānots rekonstruēt siltumtrases 7,4 kilometru garumā, informē pašvaldības SIA "Ventspils siltums" preses sekretāre Inga Aulmane.

Siltumtīklu kopējais garums pilsētā ir 44,3 kilometri, no kuriem 79,2% ir rekonstruēti, izbūvējot rūpnieciski izolētas caurules. Pārējie siltumtīkli pārsniedz savu normatīvo kalpošanas ilgumu un ir sliktā tehniskā stāvoklī. Pašlaik tiek izmantotas siltumtrases, kas būvētas pat 1970. gadā un vairs nav drošas ekspluatācijā.

Realizējot šo projektu, pilsētā ar rūpnieciski izolētām caurulēm tiks rekonstruēti siltumtrases 7,4 kilometru garumā, kas ļaus samazināt siltumenerģijas zudumus pārvades un sadales sistēmās, kurināmā patēriņu, emisijas atmosfērā, kā arī avārijas riskus. Ventspils iedzīvotājiem tiks nodrošināta liekāka siltumenerģijas piegādes drošība, kas it sevišķi svarīgi ir ziemā, kad siltumenerģijas piegādes pārtraukumi nav pieļaujami.

Rūpnieciski izolēto cauruļu sistēmu galvenās priekšrocības ir minimāli siltuma zudumi un ilgs kalpošanas laiks, kā arī minimāla apkalpošana, tās ekspluatējot. Caurules ir apgādātas ar avārijas signalizāciju.

Projekta galvenās plānotās aktivitātes ir kanālu atrakšana un balstu demontāža, esošo cauruļvadu demontāža, jauno cauruļvadu komplektēšana un montāža, virskārtas seguma un balstu atjaunošana.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra ir apstiprinājusi projekta "Ventspils pilsētas siltumapgādes sistēmas efektivitātes paaugstināšana" iesniegumu, kas paredz veikt siltumtrašu rekonstrukciju. Projekta kopējās izmaksas plānotas 2,8 miljoni latu bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), tai skaitā 1,1 miljons latu būs Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējums, kas ir 40% no projekta attiecināmajām izmaksām.

Projektu plānots realizēt trīs gadu laikā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: