Zemes stundas laikā ikviens planētas Zeme iedzīvotājs, uzņēmums, pašvaldība, valdība ir aicināts simboliski izslēgt apgaismojumu uz vienu stundu, lai parādītu savu apņemšanos videi draudzīgākai rīcībai ikdienā un pievērstu uzmanību vides problēmām un to risināšanas iespējām, vai vienkārši padomātu par planētas vides nākotni un savām iespējām to ietekmēt.

Arī Ventspils pilsēta svinēs Zemes stundu, 31. martā plkst. 20.30 izslēdzot apgaismojumu vairākiem pilsētas objektiem. Apgaismojumu izslēgs Ventspils pilsētas dome, "Komunālā pārvalde" un "Ventspils nekustamie īpašumi", Ventspils Augstskola, digitālais centrs, 1. ģimnāzija, "Sociālais dienests" un "Izglītības pārvalde", kā arī  Kultūras centrs.

Zemes stunda ir simbolisks pasākums un tās mērķis nav enerģijas taupīšana vienas stundas ietvaros. Taču no sirds ceram, ka šī stunda var likt aizdomāties par enerģijas un resursu taupīšanu, videi draudzīgāku dzīvi ikdienā. Zemes stunda sākotnēji bija lielākais klimata tēmai veltītais pasākums, kāds jebkad noticis. Tās laikā miljoniem cilvēku visapkārt pasaulei vienojās, izslēdzot apgaismojumu uz vienu stundu, lai pieprasītu izlēmīgu rīcību klimata problēmu risināšanai.

Zemes stunda notiek katru gadu. Šogad – 2012. gada 31. martā plkst. 20.30. Līdzīgi kā Jaunais gads Zemes stunda virzīsies no vienas laika zonas uz nākamo.

Zemes stundā 2012 cilvēki aicināti piedalīties kampaņā „Es izdarīšu – ja Tu izdarīsi”! Kampaņas autori ir WWF sadarbība ar reklāmas aģentūru Leo Burnett un video platformu Youtube.

Ideja – izaicinot pasauli, izsakot savu apņemšanos – iekustini sabiedrību reālai rīcībai videi draudzīgāku izvēļu izdarīšanā ikdienā. Ja Tu sāksi šķirot atkritumus, Ginesa rekorda uzstādītājs sniegs 8 stundu garu klavierkoncertu tiešraidē, ja Tu atteiksies no auto lietošanas uz vienu nedēļu, kāds amerikāņu puisis solās nerunāt ne vārdiņa 2 nedēļas, ja Tu pacelsi kaut vienu atkritumu pludmalē, kāds vīrs ir gatavs izpeldēties ledusaukstā ūdenī okeānā. Ko Tu esi gatavs paveikt, ja cilvēki apņemsies darīt ko videi draudzīgāku? Izaicini pasauli arī Tu vai pieņem citu izaicinājumus šeit.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: