BK Ventspils basketbolisti šovakar savā laukumā aizvadīs BBL ceturtdaļfināla spēli ar Viļņas Lietuvos rytas - lai sezona nebeigtos jau šodien un ventspilnieki saglabātu cerības uz iekļūšanu pusfinālā, nepieciešama tikai uzvara.

Komandu pirmajā spēlē Viļņā līdzīga spēkošanās risinājās vien pirmajā un pēdējā ceturtdaļā, bet mača vidusposmu krietni labāk aizvadīja mājinieki. Lietuvieši bija ātrāki un mērķtiecīgāki abos laukuma galos, turklāt uzbruka grozam ar ļoti augstu precizitāti. ″Lietuvos rytas″ spēlētāji grozā raidīja gandrīz 61% divpunktnieku un 67% metienu no tālās distances, turklāt regulāri tika pie atkārtotiem metieniem. Ventspilnieki šajā mačā izcīnīja 21 atlēkušo bumbu, bet mājinieki pie mūsu groza vien savāca 12, kopumā šajā spēles komponentā izcīnot pārliecinošu uzvaru 38:21.

Iepriekšējā mača pieredze liecina, ka ventspilnieki uz panākumu pret Lietuvas ″avīžniekiem″ var cerēt, ja izdodas piebremzēt bumbas kustināšanu un krietni uzlabot cīņu pie groziem. Citiem vārdiem sakot – ievērojami jāpieliek aizsardzībā. Vai tas BK ″Ventspils″ ir pa spēkam un vai kaut ko tādu pieļaus sāncenši, redzēsim tikai mačā. Skaidrs, ka ventspilnieki centīsies, atliek vien cerēt, ka vismaz intriģējošai cīņai ar to pietiks. Savukārt intriģējošai cīņai var būt visnegaidītākās beigas...

Lietuvieši starp abām komandu spēlēm paguvuši nodrošināt vietu ULEB Eiropas kausa pusfinālā, bet nacionālajā čempionātā piedzīvot pārsteidzošu zaudējumu ″Kedainiai″ komandai 84:86. Zaudējums piedzīvots savā laukumā, turklāt tas pārtrauca komandas septiņu maču uzvaru sēriju LKL.

Tas tikai nozīmē, ka ″avīžnieki″ nav neievainojami, tiesa, diez vai otru maču pēc kārtas lietuvieši atļausies nenovērtēt sāncenšus. Pat neskatoties uz +20 pirmajā spēlē.

Bez cīņām basketbola laukumā šajā mačā notiks arī cīņas tribīnēs, jo Ventspils skolas sacentīsies par iespēju ar BK ″Ventspils″ autobusu doties vienas dienas ekskursijā pa pašu izvēlētu maršrutu Latvijas teritorijā.

 

Mača sākums pulksten 19. Ja sērijā rezultāts kļūs neizšķirts, izšķirošā spēlē 4.aprīlī notiks Viļņā.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: