Māra Kučinska (ZZS) vadītajai valdībai nav plānu veikt ministriju apvienošanu, komentējot Zaļo un zemnieku savienībā (ZZS) ietekmīgā Ventspils domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga piedāvājumu, LNT sacīja Kučinskis.

Kučinskis izteicās, ka ministrijas "tik vienkārši neapvienojas". Viņam galvenais esot tas, lai ministrijas sasniedz izvirzītos mērķus, nevis koncentrēties uz apvienošanu, kuras laikā darba mērķi var palikt nesasniegti.

Politiķis gan atzina, ka viens no Valsts kancelejas šī gada uzdevumiem ir nostiprināt valsts pārvaldi, proti, esot jāveic zināmas reformas, jāmeklē iespējas palielināt algas, kas esot izdarāms tikai ar atlaišanu. Valsts pārvaldē ir ļoti daudz brīvu vakanču, kuras tur brīvas, lai būtu lieki resursi atalgojuma fondā, atzina premjers.

Kučinska vērtējumā, problēma valsts pārvaldē ir arī tā, ka "kaut kā neizdodas" atsvabināties no sīkajām un nevajadzīgajām funkcijām.

Kā ziņots, Lembergs "Neatkarīgajā" tika paudis viedokli, ka Latvijā būtu jāapvieno Ekonomikas ministrijas (EM), Pārresoru koordinācijas centra, Privatizācijas aģentūras, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Valsts kancelejas (VK) resursi, vienlaikus VK atlaižot pusi darbinieku, lai izveidotu institūciju tautsaimniecības politikas radīšanai.

Lembergs sūrojies, ka Latvijā neesot tautsaimniecības politikas veidotājinstitucijas. Ļoti lielas funkcijas šajā jomā esot neoficiāli nodotas Finanšu ministrijai, kurai tas neesot jādara, jo esot vien jāseko nodokļu plāna izpildei, kā to noteikusi Saeima, jācīnās ar ēnu ekonomiku un jāpilda dažas citas funkcijas.

Savukārt EM esot ar ļoti zemu kapacitāti un atbildot tikai par dažiem tautsaimniecības virzieniem, turklāt ne izšķirošajiem attīstībā. "Arī viņi neskatās kopumā uz tautsaimniecību, ņemot vērā visas nozares, reģionālos un starptautiskos aspektus."

Lasi vēl

Komentāri (8)

  • -1
    Novadnieks 04.01.2017, 10:41:46

    Nu viena "unikāla" valsts ir tā Latvija.Cilvēks ir apsūdzēts smagos noziegumos,atrodas iztiesāšanas stadijā,viņam ir jāsaņem reāls cietumsods,bet šis sēž kopā ar premjeru un apspriež valstij svarīgus jautājumus.It kā murgs kaut kāds,bet tā taču ir realitāte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • -5
    keda 04.01.2017, 10:54:40

    Ja Latvija būtu tāda valsts, kur katra apsūdzība uzreiz nozīmētu spriedumu, tad gan mēs būtu unikāli. A tā esam pavisam normāli - katra,pat vissmagākā apsūdzība - vispirms jāpierāda un tad var teikt, ka cilvēks tiešām ir tik melns kā viņu mālē. Tas saucas tiesiska valsts, lai kā arī no malas šķistu.
    A ideja par ministriju apvienošana nemaz nav slikta, tā kā, ja to izteiktu kāds cits, gan jau diskusija būtu par tēmu ;)

  • -2
    Novadnieks 04.01.2017, 13:08:51

    Cik tad ilgi var krāmēties ar kaut kādu pierādījumu meklēšanu un tiesāšanu?It kā jau sen nebūtu skaidrs,kas un kā kurā caurumā ir kaut ko iebāzis.Laiž te muļķi jau gadiem un kaitina tautu.Kad jātiesā biezie un viņiem pietuvinātie,tad piesauc tiesiskumu.Un tad vēl parādās visādas kedas,kuras (gan jau dažādu iemeslu dēļ) ir gatavas mēslus par konfekti saukt.
    Varbūt esi pietuvināts(a) galmam,vai kā citādi gūsti labumu no tā?

  • -1
    norge 04.01.2017, 12:02:14

    glezna vai bilde saucas TRIS KOMUNISTI ,

  • -3
    Latvija pāri visām! 04.01.2017, 13:36:02

    Tā ir Lemberga cilvēktiesību pārkāpšana un psiholoģiska trauma -
    gadiem tiesā, tiesā, bet ne notiesā, ne attaisno.
    Kaut kas nav tīrs tajā visā..

  • 0
    perlemurs 20.03.2017, 16:45:30

    Lai vēršas cilvēktiesību tiesā!
    A, ui, jau bija, un jau noraidīja :D MERONI VAINĪGS, MERONIIIIIII!!!!

  • 0
    Valdis Valdis 04.01.2017, 23:21:06

    to sauc par ļooooooti dārgu aizstāvību un faktu grozīšanu laika gaitā

  • 0
    Frīdis 20.03.2017, 16:29:07

    Trīs glumiķi satikušies ! Tā arī šī valsts dēļ šitādiem neko nav spējusi izdarīt valsts izzagšanas apturēšanas un korupcijas ierobežošanas jomā ! Pilnīgi neko !

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: