Būvniecības valsts kontroles birojs pieņēmis ekspluatācijā būvobjektu "Ances kultūras nama jumta rekonstrukcija un ventilācijas sistēmas izbūve".

Ventspils novada pašvaldība objekta rekonstrukciju finansēja, piešķirot 117 369,46 eiro, šim nolūkam izmantots Valsts kases aizdevums. Būvdarbus veica SIA "Samrode".

Kultūras nama ēka, kā informē Ances pagasta pārvaldes vadītāja Aira Kajaka, ekspluatācijā nodota 1973. gada ziemā. Toreiz nedzīvojamajai būvei bija uzklāts plakanais jumts. Deviņdesmito gadu sākumā to remontēja, izveidojot vairāku pakāpju un slīpuma jumtu, bet ar laiku šīfera jumts kļuva ūdens caurlaidīgs, tādēļ sniegs un lietus bojāja ēkas mazo un lielo zāli. Lai uzlabotu situāciju Ances kultūras namā, Ventspils novada pašvaldība nolēma veikt jumta rekonstrukciju un izbūvēt ventilācijas sistēmu. Zālē nokrāsoti griesti, uzstādīti prožektori un nomainīta griestu apgaismojuma armatūra.

Kultūras namā notiek intensīvi mēģinājumi. Te deju soļus iemēģina vidējas paaudzes deju kolektīva "Ance" un senioru deju kolektīva, arī divu skolēnu deju kolektīva dalībnieki, tiekas amatierteātra kolektīva aktieri un dāmu klubiņa pārstāves. 20. janvārī kultūras namā rādīs filmu "Tēvu barikādes", bet 18. februārī būs lielāks pasākums – "Valentīndienas sadancis", kad Ancē ieradīsies deju kolektīvi no tuvākas un tālākas apkārtnes.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: