12. aprīlī, pēc Ģertrūdes ielas teātra izrādes “Rondo” ikviens interesents aicināts uz tikšanos ar izrādes veidotājiem - aktieriem Janu Čivželi (Jaunais Rīgas teātris) un Mārtiņu Upenieku (Dailes teātris), kā arī izrādes režisoru Andreju Jarovoju. Diskusijas laikā radošā komanda atbildēs uz skatītāju jautājumiem par nupat redzēto izrādi, par ieceri iestudēt tieši šo Artūra Šniclera lugu, pārlikumu uz mūsdienu Rīgu un citiem.

Jau ziņots, ka 12. aprīlī teātra namā “Jūras vārti” ar divām viesizrādēm – “Kā es braucu Ziemeļmeitas lūkoties” un “Rondo”, atgriezīsies viens no skatītāju iecienītākajiem un kritiķu novērtētākajiem nevalstiskajiem teātriem – Ģertrūdes ielas teātris.

Izrādē “Rondo”, kas notiks plkst. 19:00 teātra nama “Jūras vārti” Jaunajā zālē, divi aktieri izspēlē stāstu par vēlmēm, seksu un ilgām pēc īstas mīlestības. “Rondo” ir vieta, kur dzīvnieciskie instinkti un seksualitāte saduras ar kultūru un sabiedrības normām, un starp šiem diviem poliem dzimst erotika.

Izrāde tapusi pēc Artūra Šniclera lugas “Rondo” motīviem – darba, kas 20. gadsimta sākumā sacēla skandālu Vīnes augstākajās aprindās un tika aizliegts, apvainojot tā autoru netikumībā un piedauzībā. Lugas darbība pārcelta uz mūsdienu Rīgu, saglabājot tajā iekodēto autora ķirurģisko precizitāti, ar kādu tiek atklāta teatralitāte un sarežģītās spēles, ko cilvēki piedāvā viens otram, lai tikai piepildītu savas vēlmes. Mūsdienās, kad seksualitāte ir kļuvusi par katra izklaides industrijas produkta neatņemamu sastāvdaļu, priekšplānā izvirzās nevis jautājums “kurš ar kuru”, bet – vai patiesa tuvība maz ir iespējama?

Iestudējums izpelnījies gan skatītāju ievērību, par ko liecina izpārdotas izrādes Ģertrūdes ielas teātrī, gan kritiķu atzinību. Piemēram, žurnāla “Ir” teātra kritiķe Zane Radzobe to nosaukusi par, viņasprāt, labāko sezonas iestudējumu Latvijas teātros vispār, bet laikraksta “Diena” kultūras žurnālists Atis Rozentāls izrādei no sava “ābolu ķoča” iedevis četrus no pieciem iespējamiem.

Izrādi “Rondo” tās veidotāji neiesaka apmeklētājiem, kas jaunāki par 16 gadiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: