Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis nosaucis paplašināto valstsvienības kandidātu sarakstu, kurā iekļauti 25 spēlētāji, kuri pretendēs uz vietu Latvijas valstsvienības rindās startam Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, kas jūlijā notiks Serbijā, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS). Starp kandidātiem ir arī BK ''Ventspils'' spēlētāji Kristaps Janičenoks un Žanis Peiners kā arī ventspilnieks Dāvis Lejasmeiers, kurš šobrīd pārstāv Sēderteljes "Kings".

Latvijas izlase no 4. līdz 9.jūlijam Belgradā, kur risināsies viens no trim olimpiskajiem kvalifikācijas turnīriem, apakšgrupas spēlēs tiksies ar Japānu un Čehiju. Savukārt otrā apakšgrupā spēlēs turnīra saimniece Serbija, kā arī Angola un Puertoriko. Katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvēji spēlēs pusfinālā, kura uzvarētāji finālspēlē noskaidros vienīgo komandu, kas tiks pie ceļazīmes uz Riodežaneiro.

Kandidātu sarakstā iekļautajiem basketbolistiem kā pretendentiem uz līdzdalību Riodežaneiro olimpisko spēļu turnīrā tiks kārtota olimpiskā akreditācija.

Starp kandidātiem ir gan Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" uzlecošā zvaigzne Kristaps Porziņģis, gan ilggadējie izlases līderi Jānis Blūms, Kristaps Janičenoks un Armands Šķēle. Uz vietu izlasē pretendēs arī pēdējo gadu līderi Jānis Strēlnieks un Dairis Bertāns, kā arī virkne jaunās paaudzes talantīgāko spēlētāju.

Bagatskis, izvēloties izlases kandidātus, vērtējis, cik produktīvi spēlētājs darbojas savā kluba komandā, kāda ir viņa loma un kā viņš ar to tiek galā.

"Par laimi, lielākajai daļai spēlētāju, kuri pēdējos gados veidojuši komandas kodolu, sezona izvēršas veiksmīgi. Ir arī pamatotas cerības, ka vasarā varēs palīdzēt basketbolisti, kuri līdz šim izlasē bijuši epizodiski vai nav bijuši nemaz. Galvenais - visiem noturēt labu sportisko kondīciju un saglabāt veselību līdz klubu sezonas beigām. Fiziskais nogurums būs, bet par motivācijas problēmām pirms olimpiskajiem izaicinājumiem gan būtu grēks runāt," trenera teikto citē LBS.

Šoreiz paplašinātajā sarakstā nav iekļuvuši tādi spēlētāji kā Rihards Kuksiks un Andrejs Šeļakovs, kuri iepriekš pārstāvējuši izlasi Eiropas čempionātu finālturnīros. Bagatskis norāda, ka Šeļakovam pēdējos gados bija grūti atrast vietu valstsvienības spēles modelī, bet Kuksika pozīcijā ir ļoti liela konkurence - Jānis Timma, Dāvis Bertāns, Ojārs Siliņš.

"Izraugoties spēlētājus, ņēmām vērā arī savstarpējo saderību, spēju iekļauties komandas modelī. Te nav iespējams absolūti objektīvi izsvērt visus par un pret, sava nozīme ir un paliek treneru subjektīvajam viedoklim. Bet - gan Kuksikam, gan visiem citiem kandidātos neiekļautajiem paliek iespēja ar darbiem pierādīt, ka treneri kļūdījušies, kā to šogad dara, piemēram, Armands Šķēle, kurš ar savu sniegumu Valmieras komandas sastāvā pierādījis, ka atkal ir reāls kandidāts uz vietu valstsvienībā," skaidro treneris.

Latvijas basketbola izlases kandidāti olimpiskajam kvalifikācijas turnīram:

Jānis Strēlnieks (Bambergas "Brose Basket", Vācija), Kaspars Vecvagars (Kauņas "Žalgiris", Lietuva), Ingus Jakovičs ("VEF Rīga), Žanis Peiners ("Ventspils"), Aigars Šķēle ("Valmiera"/ORDO), Dāvis Lejasmeiers (Sēderteljes "Kings", Zviedrija), Dairis Bertāns (Bilbao "Dominion", Spānija), Jānis Blūms (Avelīno "Sidigas", Itālija), Armands Šķēle ("Valmiera"/ORDO), Kristaps Gludītis ("Barons"/LDz), Kristaps Janičenoks ("Ventspils"), Jānis Bērziņš ("VEF Rīga"), Mārtiņš Laksa ("Valmiera"/ORDO), Jānis Timma (Sanktpēterburgas "Zeņit", Krievija), Dāvis Bertāns (Vitorijas "Laboral Kutxa", Spānija), Ojārs Siliņš (Redžio di Emīlijas "Grissin Bon", Itālija), Mareks Mejeris ("VEF Rīga"), Kristaps Porziņģis (Ņujorkas "Knicks", ASV), Rolands Šmits (Fuenlavradas "Montakit", Spānija), Kaspars Bērziņš (Sanktpēterburgas "Zeņit", Krievija), Rolands Freimanis (Tallinas "Kalev", Igaunija), Mārtiņš Meiers ("VEF Rīga"), Ronalds Zaķis (Ļubļanas "Olimpija", Slovēnija), Anžejs Pasečniks (Grankanārijas "Herbalife", Spānija), Iļja Gromovs ("Jūrmala"/"Fēnikss").

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: