Latvijai pašlaik ir divi varianti - uzņemt bēgļus vai arī maksāt, taujāts par iespējamā papildu finansējuma piešķiršanu Turcijai, pēc valdības sēdes norādīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Aizvadītajā Eiropas Savienības (ES) un Turcijas samitā lēmumi par papildu finansējuma piešķiršanu Turcijai netika pieņemti, taču līdz nākamajai Eiropadomei jābūt izstrādātai valsts pozīcijai, skaidroja Kučinskis

Finansējuma piešķiršana, kā izriet no Kučinska sacītā, varētu notikt, ja tas "nobremzētu [patvēruma meklētāju] plūsmu".

Taujāts par aptuveno finansējumu no Latvijas puses, Kučinskis atturējās to konkretizēt, norādot, ka par to vēl tikai tiks spriests, taču esot skaidrs, ka valstij vēl pirms nākamās Eiropadomes sēdes ir jānostiprina sava pozīcija.

Saeimas Eiropas lietu komisijas vadītāja Lolita Čigāne (V) un Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš (V) atzina, ka, visticamāk, Latvijai nāksies vērtēt iespējas piešķirt papildu finansējumu Turcijai aktuālās migrācijas krīzes risināšanai, taču pašlaik nepieciešamais apjoms vēl nav zināms.

Vaicāta par iespējamo Latvijas līdzdalību finansējuma rašanā, Čigāne norādīja, ka iepriekšējās vienošanās ietvaros runāts par trīs miljardiem eiro, taču šobrīd neesot zināmas jaunās aprises. Tomēr Latvijai esot jāatceras, ka šajā krīzes situācijā ES budžetam ir ļoti daudz pieprasījumu un piedāvājumu.

Savukārt Kalniņš norādīja, ka Latvijai nav lielas teikšanas, jo valstij nav daudz finansējuma, ko piedāvāt, taču risinājumi būs jāapsver. "Mēs jau ziedojām savu daļu [finansējuma], taču būs jāapsver papildu iespējas," piebilda politiķis.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    norge 08.03.2016, 22:57:06

    ir ari tresais! paradit mugurkaulu un politisko gribu un vispar ateikt EU pienemt vinus, balstoties uz tautas gribu un notikumiem vacija danija somila zviedrija norge anglija un francija .

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: