Ministriem, kuri darbu turpina jaunajā valdībā, ir savas priekšrocības, uzskata Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

"Latvijas politikā jau esam pieredzējuši, kad tiek nomainīti pilnīgi visi ministri ar jauniem karogiem, jauniem lozungiem, kas beigās turpat vien paliek," intervijā  teica premjers. Turpretī ministriem, kas darbu jaunajā valdībā turpina no iepriekšējās valdības, ir savas priekšrocības, kaut vai tas, ka viņiem nav nepieciešama "iešūpošanās" šajā amatā.

No ministriem, kuri darbu turpina, uzreiz varot prasīt rezultātu, negaidot, kamēr viņi šajā amatā "iesildās". "Piemēram, veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) nav ticis līdz rīcības plānam, bet par viņu jau katru dienu runā," piemēru minēja Kučinskis.

Vaicāts, kas ir tās jaunās vēsmas, ko viņš ienesīs valdības vadīšanā, Kučinskis uzsvēra, ka 25 gadu laikā tas būšot mēģinājums pirmo reizi īstenot horizontālo pieeju. Proti, darbība nebūs balstīta uz katras ministrijas darāmajiem darbiem, bet gan uz noteiktajām prioritātēm, kuru izpildē katrai ministrijai būs noteikti savi uzdevumi. Pirmais izaicinājums jau esot pārvarēts - valdības deklarācija no 35 punktiem paplašinājās līdz 135 punktiem, vienlaikus tomēr nezaudējot galveno fokusu.

Nākamais izaicinājums premjeram būšot valdības rīcības plāna izstrāde, kur sarežģījumus varētu radīt katra partnera un nozaru darbinieku vēlme redzēt sevi dokumentā. "Bet pirmajiem punktiem jābūt izrietošiem no galvenajiem uzdevumiem, ko mēs visi kopā varēsim kontrolēt. Ar katru ministru notiks otrās sarunas, pirmās bija, veidojot deklarāciju," solīja politiķis.

Kučinska valdībā darbojas lielākā daļa no iepriekšējās - Laimdotas Straujumas (V) vadītās - valdības ministriem. Jaunpienācēji ir tikai izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V) un ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: