25. februārī, svinīgā ceremonijā tika paziņoti un apbalvoti aizvadītā gada labākie darba devēji Latvijā - populārākie un iekārojamākie uzņēmumi un iestādes, kurās darba ņēmēji visvairāk vēlētos strādāt. Salīdzinoši ar iepriekšējā gada aptaujas rezultātiem divkāršojies to respondentu skaits, kuri par labāko darba devēju uzskata savu līdzšinējo darbavietu, - tā atzinuši 40% no aptaujātajiem darba ņēmējiem.

“TOP darba devējs 2015” aptaujā tika noskaidroti ne tikai labākais darba devējs, kurš pirmais nāk prātā kā iekārojamākā darbavieta, bet arī labākie darba devēji atsevišķos biznesa sektoros un populārākie darba devēji reģionos, kā arī apbalvoti topā visstraujāk augošie uzņēmumi.

“Uzņēmumiem kļūst arvien svarīgāk izprast pašreizējo un potenciālo darbinieku novērtējumu, veidojot atbilstošu personāla vadības stratēģiju darbinieku piesaistei un noturēšanai. Šī gada aptaujas rezultāti rāda, ka pieaudzis to respondentu skaits, kas aptaujā par labāko darba devēju Latvijā ir nobalsojuši par savu pašreizējo darbavietu – pagājušajā gadā 20%, bet šajā gadā jau turpat 40%. Tas apliecina veiksmīgas personāla vadības nozīmi un lomu,” stāsta “CV-Online Latvia” vadītājs Aivis Brodiņš.

Tituls TOP darba devējs 2015 Kurzemē tika piešķirts SIA ““Ventspils nafta” termināls”, kuru kā iekārojamāko un populārāko darba devēju Kurzemes reģionā norādīja 17% respondentu. Par galvenajiem iemesliem vēlmei strādāt šajā uzņēmumā respondenti norādījuši  – motivējošu atalgojumu un papildu labumus (55%), atpazīstams uzņēmums ar labu reputāciju (54%) un labas karjeras izaugsmes iespējas (32%).

Otro vietu Kurzemes reģionā, pēc balsošanas rezultātiem, ieņem AS “Ventspils tirdzniecības osta”, bet trešo – SIA LSEZ “Lauma Fabrics”.

Šogad Latvijas iekārojamākā darba devēja titulu TOP darba devējs 2015 jau ceturto gadu pēc kārtas nosargājis AS “Latvenergo”.

Ieva Lūka/LETA

LETA

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Elmārs Sproģis 28.02.2016, 11:38:09

    Tas nu gan ticami neizklausās

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: