Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valde vienojusies neatbalstīt Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāja Kārļa Šadurska (V) kandidatūru Ministru prezidenta amatam, sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Par ZZS lēmumu atbalstīt Saeimas Ilgtspējīgas komisijas priekšsēdētāja Māra Kučinska (ZZS) kandidatūru politiskais spēks ir informējis Šadurski.

Taujāts, vai ZZS neatbalstītu Šadurska veidotu valdību arī tad, ja Valsts prezidents šo personu tomēr nolemtu nominēt premjera amatam, Brigmanis atbildēja apstiprinoši.

Kā ziņots, ZZS šodien Ministru prezidenta amatam atbalstījusi Kučinska kandidatūru, apstiprināja ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

ZZS valde šādi nolēmusi rīkoties, jo to neapmierinot ieilgusī neskaidrība un vilcināšanās Ministru prezidenta amata kandidātu meklējumos tikai vienas partijas rindās.

Līdz šim pavērsienam par ticamāko tika uzskatīts variants, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis pēc atgriešanās no komandējuma premjera amatam nominēs Šadurski.

Jaunās valdības izveidi sarežģī jautājums par atbildības sfēru sadalījumu un amatiem, tāpēc sarunas netiek prognozētas ātras un vieglas arī pēc tam, kad Valsts prezidents būs nosaucis Ministru prezidenta amata kandidātu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: