Finanšu ministrija (FM) ir gatava izvērtēt Veselības ministrijas (VM) priekšlikumu no Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē pāri palikušajiem līdzekļiem 6,7 miljonus eiro novirzīt slimnīcām.

FM pārstāvis Aleksis Jarockis skaidro, ka ministrija ir saņēmusi VM priekšlikumu, tomēr, lai to sāktu izvērtēt, VM vēl jāprecizē informācija.

 

"VM iesniegusi virspusēju informāciju, bet FM pieprasa detalizētu. Tāpēc arī pagaidām nevaram komentēt, vai VM lūgums tiks atbalstīts," atzina Jarockis un piebilda, ka jebkurā gadījumā gala lēmums šajā jautājumā būs jāpieņem Ministru kabinetam.

 

Kā ziņots, Veselības ministrija (VM) vēlas no Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē pāri palikušajiem līdzekļiem 6,7 miljonus eiro novirzīt slimnīcām, šādi nodrošinot papildu finansējumu dažādiem izmeklējumiem un ārstu konsultācijām, atklāj VM pārstāvis Oskars Šneiders.

 

Plānots, ka minētie līdzekļi sākotnēji tiks novirzīti šī gada slimnīcu valsts galvoto aizdevumu apmaksai. Šneiders skaidroja, ka slimnīcas kredīta maksājumus savā budžetā jau ir rezervējušas un, novirzot papildu līdzekļus kredīta dzēšanai, veselības aprūpes iestādēm atbrīvotos līdzekļi, kurus novirzīt papildu pakalpojumu nodrošināšanai - ārsta konsultācijām un izmeklējumiem.

Minētā iecere attiektos uz visām Latvijas slimnīcām, kurām izsniegts valsts galvotais aizdevums. Plānots, ka šāda VM iecere nākamnedēļ tiks virzīta izskatīšanai valdībā.

 

Jau ziņots, ka vairākās Latvijas slimnīcās uz atsevišķiem pakalpojumiem ir beigušās valsts apmaksātās kvotas, kā arī daudzu izmeklējumu veikšanai un pakalpojumu saņemšanai rindas izveidojušās līdz pat gada beigām.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: