No 21. līdz 25. septembrim notiks pasākums „Dienas bez rindām”, kurā vairāk nekā 80 valsts un pašvaldību iestādes, arī Ventspilī, konsultēs iedzīvotājus par e-pakalpojumu lietošanu.

Ieradums un bailes ir daži no biežākajiem šķēršļiem, kas kavē e-pakalpojumu apguvi. Tāpēc „Dienas bez rindām” ir pasākums, lai iedrošinātu iedzīvotājus un uzņēmējus apgūt e-pakalpojumus, piemēram, uzzināt, kādi elektroniskie pakalpojumi ir pieejami savā pašvaldībā, kādas formalitātes līdz ar bērna piedzimšanu var nokārtot attālināti, kā sākt lietot eID kartē iekļauto e-parakstu.

 

Iedzīvotāji un uzņēmēji aicināti vērsties noteiktās valsts un pašvaldību iestādēs, lai saņemtu individuālas konsultācijas par e-pakalpojumu lietošanu, kā arī saņemt palīdzību interesējošā e-pakalpojuma izmantošanā. Ventspilī kampaņā ir iesaistījies Ventspils Digitālais centrs un Ventspils bibliotēka, kur iespējams saņemt individuālas konsultācijas par e-pakalpojumu izmantošanu. Iedzīvotāji tiks gaidīti Ventspils Digitālajā centrā, Akmeņu ielā 3, kā arī tā filiālē Pārventā, Tārgales ielā 4 (Pārventas bibliotēkā).

 

Savukārt informāciju par bibliotēkas e-pakalpojumiem varēs saņemt Ventspils Galvenajā bibliotēkā, Akmeņu ielā 2, kā arī visās Ventspils bibliotēkas filiālēs. Informāciju par Ventspils bibliotēkas filiālēm pieejama mājas lapā www.biblioteka.ventspils.lv.

 

Ar valsts e-pakalpojumu sarakstu var iepazīties: https://kampana.latvija.lv/izvelies-e-pakalpojumu.

 

„Šī gada maijā notika pirmā valsts mēroga e-pakalpojumu konsultāciju akcija. Tās rezultātā katrs trešais e-pakalpojumu konsultāciju saņēmējs apņēmās ar valsti vai pašvaldību turpmāk sazināties elektroniski, tādējādi apliecinot, ka praktiska palīdzība un iedrošinājums ir efektīvākais risinājums ieradumu maiņai un e-pakalpojumu apguvei. Tāpēc valsts un pašvaldību iestādes vēlreiz ir apvienojušas spēkus atkārtotā e-konsultāciju sniegšanā un aicina iedzīvotājus piedalīties pasākumā „Dienas bez rindām”,” skaidro Gatis Ozols, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Elektronisko pakalpojumu nodaļas vadītājs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: