No 29. septembra līdz 4. oktobrim Ventspils Augstskolā (VeA) viesosies pasaulē pazīstams zinātnieks, Helmholca balvas laureāts - profesors Ginters Verts (Prof. Dr. G. Werth). Profesors noturēs vieslekcijas VeA elektronikas un datorzinātņu studentiem.

Trešdien, 30. septembrī, plkst. 16:00 D104 auditorijā notiks viesprofesora zinātniskais seminārs par tēmu “Augstas precizitātes mērījumi jonu slazdos” (“Precision measurments with ion traps”). Seminārā tiks apskatīti jaunākie atklājumi precīzu mērījumu jomā jonu slazdos, kas tiek plaši izmantoti kosmosa tehnoloģijās, piemēram, veidojot precīzus atomu pulksteņus, kā arī kvantu datoros un kvantu elektrodinamikā.

 

Profesors Verts ir pasaulē atzīts zinātnieks, kas strādājis NASA Goddard Space Flight centrā (NASA Goddard Space Flight Center), kā arī Maincas Universitātē. Viņš galvenokārt ir pētījis virzienus, kas skar augstas precizitātes mērījumus jonu slazdos, atomu frekvenču standartus, antimatērijas - pozitronu pētījumus un kvantu elektrodinamiku.

 

Profesors Verts (Prof. Dr. G. Werth) ir piedalījies pētījumos Francijā, Japānā, Ķīnā, Kanādā un arī Indijā. Viņš ir autors apmēram 230 publikācijām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: