No valdošās koalīcijas politiskajiem spēkiem jūlijā nelielu reitinga samazinājumu piedzīvoja nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK), kā arī "Vienotība", savukārt Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) popularitāte nedaudz pieauga, liecina "Latvijas faktu" aptaujas dati.

Jūlijā populārākā partija joprojām bija "Saskaņa", kuru Saeimas vēlēšanās būtu gatavi atbalstīt 19,9% respondentu, kas ir par 1,5 procentpunktiem mazāk nekā jūnijā. Par ZZS būtu gatavi balsot 15,9% aptaujāto, par "Vienotību" - 7,9%, bet par VL-TB/LNNK - 7,5%. Salīdzinājumā ar jūniju ZZS reitings jūlijā pieauga par 0,9 procentpunktiem, "Vienotības" samazinājās par 0,8 procentpunktiem, bet VL-TB/LNNK saruka par 1,3 procentpunktiem.

 

Vēl divu parlamentā pārstāvēto opozīcijas politisko spēku popularitāte nedaudz pieauga - Latvijas Reģionu apvienību (LRA) atbalstītu 6,1% vēlētāju, kas ir par 0,9 procentpunktiem vairāk nekā jūnijā, bet partijas "No sirds Latvijai" (NSL) reitings pieauga no 3,2% jūnijā līdz 3,7% jūlijā.

 

Savukārt maijā "Saskaņu" bija gatavi atbalstīt 20% aptaujāto, ZZS - 12,8%, "Vienotību" - 11,8%, VL-TB/LNNK - 7,5%, LRA - 6,4%, bet NSL - 3,3%.

 

Atbalsts pārējiem politiskajiem spēkiem jūlijā bija mazāks par 1% - par Latvijas Krievu savienību bija gatavi balsot 0,7% aptaujāto, par Jauno konservatīvo partiju - 0,6%, par partiju "Latvijas attīstībai" - 0,4%, bet par "Vienoti Latvijai" - 0,3%.

 

Vēl 15,6% respondentu jūlijā sacīja, ka nepiedalītos vēlēšanās, bet 21,3% nebija izlēmuši, par ko balsotu. Jūnijā 12,5% aptaujāto norādīja, ka nepiedalītos vēlēšanās, bet 22,7% nezināja, par ko atdotu savu balsi.

 

LETA

 

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: