Uzņēmuma SIA "Baltic Coal Terminal" apgrozījums pērn sasniedza 10,5 miljonus eiro, un tas ir par 11% mazāk nekā gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānijas zaudējumi sasniedza 193 396 eiro, lai gan vēl pērn tā strādāja ar 544 317 eiro peļņu. 2014.gadā pārkrauto ogļu apjoms sasniedza 3,3 miljonus tonnu.

Vadības ziņojumā teikts, ka, lai gan finansiāli 2014.gads ir bijis mazāk veiksmīgs, uzņēmuma vadība esot darbojusies, lai sasniegtu iespējami labākus rādītājus. Rezultāts esot sasniegts, uzņēmuma vadībai sadarbojoties ar akcionāriem, piesaistot pārkraujamo ogļu apjomus, kā arī realizējot stingru izmaksu kontroli.

Uzņēmuma vadības ieteikums ir pērnā gada zaudējumus segt no iepriekšējo gadu nesadalītās peļņas.

Šogad uzņēmums plāno saglabāt pērnā gada sasniegtos apjomus, apkalpojot esošos klientus, kā arī piesaistīt jaunus klientus. Uzņēmums turpināšot veikt nepieciešamos pasākumus optimāla pašizmaksas līmeņa uzturēšanai, kā arī realizēs nepieciešamos tehnoloģiskos risinājumus efektīvu pamatpakalpojumu sniegšanas nodrošināšanai. Uzņēmuma nākotnes attīstība lielā mērā esot atkarīga no akcionāru lēmumiem attiecībā uz kredītu atmaksas termiņu restrukturizāciju.

Īstermiņa saistības pārskata perioda beigās būtiski pārsniedz īstermiņa aktīvus. Īstermiņa saistības pamatā veido no akcionāriem un citām kompānijām saņemtie kredīti. Pērn ir daļēji veikta saņemto aizņēmumu atmaksa, kā arī veiktas nepieciešamās investīcijas optimālu tehnoloģisko risinājumu nodrošināšanai. Maksājumi segti no pārskata gada pozitīvās naudas plūsmas.

Uzņēmuma galvenais darbības veids ir kravu iekraušana un izkraušana, kā arī noliktavu saimniecība. Kompānijai darbības veikšanai Ventspils ostas teritorijā izsniegta licence. Uzņēmums izveidots 2005.gadā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: