Aizsardzības ministrija (AM) un Nacionālie bruņotie spēki (NBS) aprīlī un maijā organizēs lekciju ciklu Latvijas vidusskolās par Latvijas aizsardzības spējām un to stiprināšanu "Kā mēs sargāsim Latviju?".

Latvijas vidusskolu skolēniem būs iespēja tikties ar aizsardzības nozares civilajiem ekspertiem un karavīriem, kuri iepazīstinās ar valsts aizsardzības un drošības stiprināšanas pasākumiem, veicinot jauniešu izpratni par Latvijas aizsardzību, iedzīvotāju lomu, tiesībām un pienākumiem tās nodrošināšanā. Paredzēts, ka vienas lekcijas ilgums būs 40 minūtes.

Lekcijās tiks aplūkoti aktuālie aizsardzības nozares jautājumi un izaicinājumi, raksturota drošības situācija un apdraudējumi pasaulē un Latvijā, kā arī analizēti nacionālās un kolektīvās drošības aspekti. Interesenti varēs uzzināt par iespējām iesaistīties Jaunsardzē, Zemessardzē un uzsākt profesionālo dienestu.

Jau vairākus gadus AM sadarbībā ar NBS organizē lekcijas Latvijas skolās. Lekciju mērķis ir veidot un uzturēt karavīru saikni ar sabiedrību, kā arī veicināt skolēnu izpratni par aizsardzības nozari, Latvijas dalību NATO un kolektīvo aizsardzību.

AM aicina vidusskolu 10.-12.klašu skolotājus pieteikties lekciju cikla lekcijām līdz 15.aprīlim. Pieteikšanās pie AM Militāri publisko attiecību departamenta Militāri publiskās informācijas nodaļas vecākās referentes Vitas Brižes pa tālruni 6 7 335 186, norādot vēlamo lekcijas datumu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: