Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisija lūgs Valdim Dombrovskim skaidrot jēdzienu "politiskā atbildība"

Zolitūdes lielveikala "Maxima" traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisija sagatavojusi vēstuli ekspremjeram Valdim Dombrovskim, lai viņš sniegtu skaidrojumu par jēdzienu "politiskā atbildība", šodien komisijas sēdē norādīja tās priekšsēdētājs Ringolds Balodis.

 

Dombrovskis pēc Zolitūdes traģēdijas atkāpās no Ministru prezidenta amata, paziņojot, ka tādi uzņemas politisko atbildību. Tāpēc komisija vēlas uzzināt, ko politiķis saprot ar šo jēdzienu.

 

Komisijas sēdē bijušais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts pauda, ka viņš pēc Zolitūdes traģēdijas bija gatavs atkāpties no amata, taču uzskatīja, ka viņam pēc šī notikuma bija jāstrādā, norādot uz trūkumiem un izdarot visu, lai tos novērstu.

 

Tikmēr komisijas priekšsēdētāja vietniece Regīna Ločmele-Luņova komisijai ziņoja, ka viņai ir bijusi saruna ar Zolitūdes traģēdijas lietas izmeklētājiem par iespēju viņiem nākt un ziņot komisijas sēdē. Šodien izskanēja iespēja, ka izmeklētāji varētu nākt ziņot pēc tam, kad būs noslēgusies aizdomās turamo loka noteikšana. Komisijas sēde šim ziņojumam varētu tikt rīkota martā vai aprīlī.

 

Kā ziņots, Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas komisija izveidota, lai vērtētu Latvijas valsts rīcību pēc traģēdijas. Tiek vērtētas valsts darbības traģēdijas seku novēršanā, kā arī darbības, kas veiktas normatīvo aktu un valsts pārvaldes un pašvaldību darbības sakārtošanā, lai nepieļautu līdzīgu nelaimju atkārtošanos.

 

LETA

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: