BK "Ventspils” basketbolisti otrdien aizvadīs Baltijas Basketbola līgas astotdaļfināla atbildes spēli, viesos tiekoties ar Igaunijas "Tyco Rapla”. Lai iekļūtu nākamajā kārtā, Raplā jānosargā mājās iegūtais 30 punktu pārsvars.

Par pirmā mača lūzumu punktu kļuva pirmās ceturtdaļas beigas un otrās sākums, kad BK "Ventspils” veica izrāvienu 25:0. Viesi laiku pa laikam prata izlīdzināt spēli un pietuvoties rezultātā, taču ventspilnieki allaž atrada veidu atbildei. Galu galā, tablo vēstīja skaistu, mājiniekiem ļoti patīkamu rezultātu 105:75. Tā kā ceturtdaļfinālā iekļūst komanda, kas uzvar divu spēļu summā, ventspilnieki, protams, spēruši ļoti platu soli pretī šim mērķim, taču eiforijā slīgt netaisās.

BK "Ventspils” kapteinis Akselis Vairogs pēc mača atzina, ka noteikti ir lietas, ko derētu uzlabot, piemēram, cīņa pie groziem un aizsardzība kopumā: "Zem groziem nemaz negāja tik viegli, un arī 75 ielaistie punkti ir par daudz. Ne jau katru dienu metīsim 105. Skaidrs, ka atbildes spēlei jānoskaņojas nopietni, jo mūsu mērķis ir uzvarēt šajā turnīrā. Tas nozīmē, ka jāprogresē ar katru maču. Ja mums tas sanāks, būs varianti sasniegt šo mērķi.”

Ventspilniekiem starp mačiem bija brīva nedēļa, bet Raplas vienība nedēļas baigās aizvadīja nacionālā čempionāta maču, viesos uzvarot "Parnu" 76:68. Šajā mačā uzvarētāju rindās bija atgriezies amerikāņu uzbrucējs Džamals Breksdeils, izceļoties ar septiņām atlēkušajām bumbām un diviem punktiem. Rezultatīvākais ar 23 punktiem bija vietējais saspēles vadītājs Raits Rīvo Lāne, kurš atdeva arī sešas rezultatīvas piespēles, bet 21 punkts un astoņas atlēkušās bumbas horvātu centra Domagoja Bubalo rēķinā.

Latvijas čempioniem un sevišķi Trojam Bārnisam otrdien būs arī kāds iemesls pacensties īpaši. Amerikāņu uzbrucējs 10. februārī svin savu 26. dzimšanas dienu, kurā pats un ar komandas biedru palīdzību var sarūpēt uzreiz divas dāvanas – uzvaru un iekļūšanu BBL ceturtdaļfinālā.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: