Zaļo un zemnieku savienība secinājusi, ka ir kļuvusi par neērtu sadarbības partneri, jo tās ministri novērš nelietderīgu valsts naudas izšķērdēšanu, tomēr aicina pārējos koalīcijas partnerus nolikt malā savas politekonomiskās intereses, lai nodrošinātu Straujumas valdības darbu. 

Pēc Zaļo uz zemnieku savienības (ZZS) valdes sēdes partija publiskā paziņojumā atgādina, ka valdību veido trīs politiskie spēki, kas pēc vēlēšanām parakstīja sadarbības līgumu, apliecinot, ka kopīgi darbosies tautas interesēs. Uzsverot, ka pati ZZS līdz šim ir stingri pieturējusies pie sadarbības līgumā noteiktā, tā norāda, ka pārējie koalīcijas partneri pēdējo nedēļu laikā nav pieturējušies pie līguma un ar savām darbībām destabilizē politisko situāciju valstī. ZZS brīdina, ka tas var novest arī pie valdības krišanas.

Partija uzskata, ka ir kļuvusi par neērtu sadarbības partneri, jo tās ministri ar savu darbību novērsuši nelietderīgu līdzekļu izšķērdēšanu.

Tomēr ZZS aicina pārējos koalīcijas partnerus aizmirst par savām politiskajām un ekonomiskajām interesēm, aizstājot tos ar kopīgu darbu valsts un iedzīvotāju labā. Tāpat partija apliecina, ka turpmāk atbalstīs Straujumas vadīto valdību un ir pret mēģinājumiem destabilizēt to.

Zaļo un zemnieku savienības valde šodien sēdē, izvērtējot politiskās aktualitātes valstī, vienojās par kopīgu paziņojumu, kurā teikts, ka "Pēc 12.Saeimas vēlēšanām trīs poliskās partijas - Zaļo un zemnieku savienība, "Vienotība" un Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK"", izveidojot Laimdotas Straujumas vadīto Ministru kabinetu, parakstīja sadarbības līgumu, tādējādi apliecinot gatavību kopīgiem spēkiem strādāt Latvijas tautas un nācijas interesēs. Zaļo un zemnieku savienība ir stingri pieturējusies pie sadarbības līgumā noteiktajiem principiem un sadarbības noteikumiem, tādējādi paužot atbalstu L.Straujumas vadītajai valdībai.

Diemžēl pēdējo nedēļu notikumi liecina, ka pārējie sadarbības partneri nerespektē pašu parakstītajā līgumā noteikto un ar savām darbībām klaji un apzināti destabilizē politisko situāciju valstī, kas var novest pie valdības krišanas.

Nākas secināt, ka Zaļo un zemnieku savienība ir kļuvusi par neērtu sadarbības partneri, kas varētu būt saistīts ar mūsu ministru aktīvo un sekmīgo darbību, piemēram, novēršot nelietderīgu valsts līdzekļu izšķērdēšanu tādos iepriekš uzsāktos projektos kā Latvijas dalība starptautiskajā izstādē EXPO un neatliekamās medicīnas transporta pakalpojumu iegāde no privātfirmas Rīgas reģionā u.c.. Iespējams, ka pie vainas ir arī politiskā greizsirdība - kā zināms, Zaļo un zemnieku savienībai pēc Saeimas vēlēšanām ir saglabājies augsts atbalsts Latvijas iedzīvotāju vidū un mēs esam otrs populārākais politiskais spēks valstī.

Aicinām sadarbības partnerus aizmirst par savām politekonomiskajām interesēm un aizstāt tās ar kopīgu darbu Latvijas tautas un valsts labā. Zaļo un zemnieku savienība apliecina, ka tā arī turpmāk atbalstīs L.Straujumas vadīto Ministru kabinetu un esam pret jebkādiem mēģinājumiem destabilizēt tā darbu".

 

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: