18. septembrī plkst. 14 Zlēku baznīcā visi tiek aicināti uz koncertu, kā arī tikšanos ar Laimdotu Sēli un Ojāru Spārīti.

Koncertā skanēs ne vien mirdzošā dziedātājas Martinas Dēringas (Vācija) balss lielisko Zlēku ērģeļu pavadījumā (spēlēs ērģelnieks Aivars Kalējs), bet arī   nepiedodami reti dzirdams instruments – 19. gadsimta vidū izgatavotas tāfelklavieres.

Ar savu īpašo, maigo skanējumu tāfelklavieres līdzinās Mocarta laika āmuriņu klavierēm un nebūt nav uzskatāmas par novecojušu mēbeli. Koncerts tiek veltīts, lai tuvotos kādam senam sapnim – izdot grāmatas par Zlēkām un zlēciniekiem.

Tāpēc Zlēku attīstības fonds kopā ar draudzes mācītāju Jāni Kalniņu un šī pasākuma atbalstītājiem Zintu un Ģirtu Štekerhofiem aicina visus interesentus uz Zlēkām tikties ar grāmatu autoriem Ojāru Spārīti un Laimdotu Sēli un muzikālā ceļojumā gūt ieskatu ciema vēsturē.

Šajā svētdienas pēcpusdienā mūs gaida tikšanās ar mūziķu tandēmu, kuri pagājušajā gadā jau pieskandināja Zlēku baznīcu, ir sarūpējuši īpašu programmu ar motto “Reiz Zlēkās...”, lai nepiespiestā, priecīgā atmosfērā, baudot brīnišķīgu mūziku un abu autoru stāstījumu par grāmatas ieceri, mēs piedzīvotu kādu daļiņu no Zlēku bagātās pagātnes.

Koncertā saziedotie līdzekļi tiks izlietoti jaunās grāmatas tapšanai.

Avots: ventspilsnovads.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: