No 23. aprīļa līdz 29. aprīlim Ventspils novada Ances pagastā Latvijas Nacionālas aizsardzības akadēmija organizēs karavīru plānveida mācības. Mācību mērķis ir apgūt teorētiskās un praktiskās iemaņas kaujai apbūvētās vietās un uzbrukuma operācijās.

Mācību laikā Ances pagastā plānota karavīru un transportlīdzekļu pārvietošanās pa koplietošanas ceļiem gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā.

Tiks lietota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību. Tomēr, ja tāda tiek atrasta, to nedrīkst aiztikt.

Nacionālie bruņotie spēki aicina Ventspils novada Ances pagasta iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas aktivitātēm.

Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija ir vienīgā augstskola Latvijā, kas piedāvā iegūt augstāko militāro izglītību.

Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija piedāvā apgūt trīs akreditētas bakalaura studiju programmas militārajā vadībā dienestam Sauszemes, Jūras un Gaisa spēkos. Šajās studiju programmās konkursa kārtībā uzņem Latvijas pilsoņus vecumā līdz 30 gadiem.

Savukārt profesionālā augstākās izglītības programma "Komandējošā sastāva virsnieks" piedāvā jauniešiem ar akadēmisko vai otrā līmeņa augstāko profesionālo izglītību studēt akadēmijā, lai iegūtu otrā līmeņa profesionālo augstāko izglītību. Tajā uzņem studēt gribētājus vecumā līdz 35 gadiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: