Iedzīvotāju sapulcē Zlēkās daudz jautājumu bija par komunālās saimniecības sakārtošanu, iezīmējās arī domstarpības varas sadalē.

Pēc novada domes priekšsēdētāja Aivara Mucenieka teiktā, Zlēku pagastā, komunicējot ar iedzīvotājiem, pārāk bieži un neatbilstīgos jautājumos tiek norādīts, ka par to tagad atbild novada dome: «Jā, protams, daudzus jautājumus tagad lemj un izskata domē, bet ne jau visus! Nu, piemēram, to, kā rīkot pensionāru balles, jālemj uz vietas, pagastā. Novads jau nebrauks rīkot balles.»

Savukārt Zlēku pagasta padomes priekšsēdētāja Daiga Cekule norāda: «Gribētos zināt, kā notiek finanšu plānošana un kad varam cerēt uz konkrētiem darbiem, jo tie ir jāplāno.

Mums pēc remonta prasās  pagasta pārvaldes jumts, arī divas skolas ēkas vajadzētu remontēt, bet nezinām, kad tas būs iespējams. Mūsuprāt, būtu lietderīgi beidzot apsekot visus novada īpašumus un ieplānot, kad tos remontēs – nu kaut vai rindas kārtībā – vienu gadu kādu objektu vienā pagastā, citu gadu atkal citā.»

Cekule ir gandarīta par to, ka praktiski visās iedzīvotāju sapulcēs piedalās deputāts Gaidis Bože, savukārt domes priekšsēdētāja vietnieku, atbildīgo par komunālo jautājumu risināšanu, Mārtiņu Libkovski, zlēcenieki nesagaidīja.

Viņš pirmdienas vakarā nav varējis ierasties, jo bijis darba darīšanās Rīgā, saka Mucenieks: «No vienas pusēs, jā – Libkovskis darba lielāko daļu iegulda Ugālē, viņš ir Ugāles namu pilnvarnieks, bet nav tā, ka citos pagastos nekas netiktu darīts. Tajās pašās Zlēkās – tā gan vēl ir neoficiāla informācijā,  bet viss jau tikpat kā skaidrs – drīz sāks realizēt Eiropas atbalstītu ūdenssaimniecības sakārtošanas projektu.»

Daudzdzīvokļu mājās dzīvojošie zlēcenieki, pēc Cekules teiktā, gribētu panākt, lai tiktu izbūvēti kvalitatīvi skursteņi, bet arī šim nolūkam, tāpat kā citām saimnieciskām darbībām, naudas pagaidām nav. «Varbūt varētu izstrādāt kādu projektu, lai tiktu pie līdzekļiem šim mērķiem, jo   centrālapkures atjaunošana pagaidām nav reāla, turklāt atkal tā paša vienkārša iemesla dēļ – nav naudas,» saka Cekule.

Viņa vēlētos sagaidīt ne tikai lielāku novada domes amatpersonu pretimnākšanu, bet arī iedzīvotāju iniciatīvu. Kāds, piemēram, sapulcē kurnējis, kāpēc rotaļu laukums izveidots kaimiņmājas pagalmā, bet tagad daudziem iedzīvotājiem ir iespēja piedalīties miniprojektos un iegūt līdzekļus apkārtējās vides sakārtošanai.           

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: