Āfrikas cūku mēris (ĀCM) pagājušajā nedēļā Latvijā konstatēts astoņām mežacūkām, tajā skaitā divi gadījumi konstatēt Ventspils novadā, liecina Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) publiskotā informācija.

Saslimšana konstatēta divām mežacūkām Balvu novada Vecumu pagastā, kā arī divām Ventspils novadā – vienai Piltenes pagastā un vienai Ugāles pagastā. Vienlaikus ĀCM konstatēts arī vienai mežacūkai Augšdaugavas novada Salienas pagastā, Dienvidkurzemes novada Sakas pagastā, Kuldīgas novada Īvandes pagastā un vienai Ludzas novada Isnaudas pagastā.

Tādējādi šogad Latvijā mežacūku populācijā ĀCM līdz šim konstatēts kopumā 200 dzīvniekam 20 novadu 72 pagastos un vienā pilsētas teritorijā.

ĀCM Latvijā pirmo reizi tika reģistrēts 2014. gada jūnijā trim mežacūkām dažus metrus no Baltkrievijas robežas. Tā ir ļoti bīstama saslimšana, un mājas cūku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks.

Jāatgādina, ka jūlija beigās Āfrikās cūku mēris tika konstatēts Vārves pagasta saimniecībā Oši, kurā nācās likvidēt vairāk nekā 1700 cūkas.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -2
    Katram savs 10.08.2021, 20:03:25

    Vai tad Jūras ielā 36 neviens gadījums nav konstatēts?

  • -4
    Latvija pāri visām! 11.08.2021, 18:19:23

    Nez MK nevar konstatēt cūku mēri ar attiecīgām sekām?
    8-DDDD

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: