Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 27. aprīļa plkst. 6.30 līdz 28.aprīļa plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Kurzemes reģiona brigāde saņēma sešus izsaukumus, no tiem piecus uz ugunsgrēku dzēšanu un vēl viens izsaukums bija maldinājums.

Plkst. 18.58 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ventspils novada Usmas pagastu, kur dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka pusotra stāva dzīvojamā māja jau deg ar atklātu liesmu 200m2 platībā.

Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās mājas iemītnieki bija mēģinājuši nodzēst ugunsgrēku ar ugunsdzēsības aparātu palīdzību un pēc tam evakuējušies. Ugunsgrēka dzēšanas darbi noslēdzās ap vieniem naktī un tajos piedalījās 14 ugunsdzēsēji glābēji no Ventspils, Piltenes un Talsiem.

VUGD atgādina, ka no 1.janvāra privātmājas ir jānodrošina ar dūmu detektoru un ugunsdzēsības aparātu. Dūmu detektors, konstatējot telpā izveidojušos sadūmojumu, savlaicīgi brīdinās par ugunsgrēku, bet ar ugunsdzēsības aparātu būs iespējams nodzēst nelielus ugunsgrēkus to izcelšanās sākumposmā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: