Ventspils novada pašvaldība ir iesaistījusies deinstucionalizācijas projekta ieviešanā, tādēļ Ugālē, Rūpnīcas ielā 6, notiek astoņu dzīvokļu remonts un labiekārtošana, lai tajos varētu dzīvot personas ar garīga rakstura traucējumiem, kurām nav nepieciešama aprūpe.

Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks norāda, ka Ventspils novadā ir pieprasījums pēc šādiem dzīvokļiem: "Latvijā ir izplatīta prakse personas ar garīgās attīstības traucējumiem un psihiskām saslimšanām ievietot ilgstošās aprūpes centros un sociālās aprūpes namos, kuri parasti atrodas attālināti no apdzīvotām vietām, tāpēc to iemītniekiem ir apgrūtināta vai pat ierobežota saskarsme ar tuviniekiem un apkārtējo sabiedrību. Savukārt mēs piedāvāsim dzīvot patstāvīgi un netālu no iepriekšējās dzīvesvietas, turklāt pašvaldības algots darbinieks sniegs personām ar garīga rakstura traucējumiem konsultācijas par budžeta plānošanu, darba meklējumiem, saistošām brīvā laika pavadīšanas iespējām un citiem aktuāliem jautājumiem."

Personām ar garīga rakstura traucējumiem piecus dzīvokļus iekārtos pirmajā, bet trīs - otrajā stāvā, cilvēkiem būs pieejama drošības poga, turklāt pirmajā stāvā, apvienojot divus dzīvokļus, izveidos koptelpu, kurā atradīsies veļas mazgājamā mašīna un duša, ko varēs izmantot pagasta iedzīvotāji, kam tā būs nepieciešama, tāpat Rūpnīcas ielā 6 būs iekārtots arī drēbju apmaiņas punkts. Ēkā ierīkos pacēlāju, lai telpas piecstāvu ēku varētu izmantot arī cilvēki ar kustību traucējumiem vai seniori.

Būvdarbus objektā SIA Ostas celtnieks darbinieki uzsāka janvāra beigās, tie jāpabeidz septiņu mēnešu laikā, viens mēnesis paredzēts, lai objektu pieņemtu ekspluatācijā. Būvuzraudzību veic SIA "BaltLine Globe", autoruzraudzību – SIA "JOE" speciālisti. Projekta kopējās izmaksas ir 355 292,84 eiro, Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējums ir 213 794,55 eiro, pašvaldības finansējums - 132 066,18 eiro, bet valsts budžeta dotācija ir 9432,11 eiro.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -4
    Margarieta. 22.02.2020, 12:06:06

    Gan jau koronavīruss visu atrisinās,kad nokļūs līdz šejienei.
    Nevajadzēs vairs dzīvokļus ne personām ar traucējumiem,ne personām bez tādiem.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: