Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) pērn no suņu turēšanas vietas "Ziru skolas", kas atrodas Ventspils novada Ziru pagastā, jeb tā saucamā "Haskiju parka" izņemto suņu īpašniekiem labturības prasību pārkāpumu dēļ kopumā piemērojis 800 eiro naudas sodu, pastāstīja PVD Veterināro objektu uzraudzības daļas vecākā eksperte Ineta Kupča.

Par konstatētajiem pārkāpumiem dzīvnieku īpašniekiem saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu piemērots administratīvais sods. Katram no kopumā 26 suņu īpašniekiem piemērots arī naudas sods, kas kopumā veido 800 eiro.

Kupča pastāstīja, ka konfiscētie suņi patlaban atrodas Ķekavas novada dzīvnieku patversmē "Mežavairogi", kas ir viena no patversmēm, ar kuru Nodrošinājuma valsts aģentūrai ir noslēgts līgums par atsavināto dzīvnieku uzņemšanu.

Jau ziņots, ka PVD no suņu turēšanas vietas "Ziru skolas" jeb tā saucamā "Haskiju parka" izņēmis 26 suņus, jo pārbaudē konstatēti būtiski labturības prasību pārkāpumi.

Pārbaudē inspektori konstatēja, ka suņi tiek turēti antisanitāros apstākļos - mēslos un mitrumā, netiek nodrošināta suņu pilnvērtīga ēdināšana un fiziskās aktivitātes.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    andza andris 18.01.2018, 17:08:46

    Pareizi ir naudu tikai grib sanemt .Par dzivniekiem ir jarupejas ec viniem vispar licenzi atnemtu nav ko

  • -1
    Latvija pāri visām! 18.01.2018, 17:44:45

    Stāsta morāle - nevajag mēģināt nodarboties ar savdabīgu uzņēmējdarbību, neizvērtējot riskus.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: