Laika apstākļu izraisīto elektrolīniju bojājumu dēļ Ventspils novadā mācības šodien pēc brīvlaika nav atsāktas četrās Ventspils novada skolās.

Ventspils novada Izglītības pārvaldes vadītāja Aina Klimoviča informē, ka jau vakar nolemts, ka mācības šonedēļ nevar atsākt Puzes pamatskolā, Ances pamatskolā un Zlēku pamatskolā. Šorīt pieņemts lēmums mācības neatsākt arī Popes pamatskolā. Pašlaik tiek plānots, ka šajās skolās mācības sāksies pirmdien, 10.janvārī.

Ceļi novadā ir vairāk vai mazāk notīrīti, tāpēc problēmām ar nokļūšanu līdz skolām nevajadzētu rasties, taču mācības vairākās izglītības iestādēs nevar sākt, jo nav elektrības, skaidroja Klimoviča.

Izglītības pārvalde lūgusi novada vadību risināt arī jautājumu par sniega tīrīšanu no skolu jumtiem. Lēzeno jumtu tīrīšanā piedalās skolu saimnieciskais personāls un piesaistīti bezdarbnieki, taču slīpo jumtu tīrīšanai nepieciešamas lielākas iemaņas. Tādēļ novada domei jārisina šis jautājums un jālemj par pacēlāju nomāšanu. Šāda palīdzība nepieciešama, lai notīrītu jumtus Puzes, Ances un Užavas skolās, informēja Klimoviča.

Šodien novada domē tiks sasaukta sanāksme, kurā pašvaldība spriedīs par laika apstākļu izraisīto problēmu risināšanu.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: