1. jūlijā Jūrkalnē notiks Piejūras senioru festivāls "Pie jūras dzīve mana". Paredzams, ka Ventspils novadā šajā dienā ieradīsies seniori no 13 dažādām pilsētām – kopā vairāk nekā 400 cilvēku.

Jūrkalnes Ugunspļavā rosības sāksies plkst. 12. Kad būs pateiktas svinīgās uzrunas un pacelts festivāla karogs, uzklāts baltais galdauts, izskanējuši piejūras novadu pārstāvju sveicieni, Ventspils novada Senioru padome aicinās vienaudžus parādīt sagatavotos priekšnesumus. Uzstāsies Salacgrīvas novada senioru koris "Sarma", Ances pagasta senioru deju kolektīvs, folkloras kopas no Carnikavas un Grobiņas novada, ansambļi no Nīcas, Engures, Limbažiem, Pāvilostas, Grobiņas, deju grupas no Nīcas, Jaunpils, Pāvilostas un Mērsraga. Viesi apskatīs Svētā Jāzepa Jūrkalnes katoļu baznīcu, pēc tam Saldus kapelas "Strops" vadībā paredzēta sadancošanās, senioru kopu vadītāji tiksies tautas namā un pārrunās, kādas aktivitātes notiek katrā novadā. Pasākuma noslēgumā jūras malā tiks veidota saules zīme, liekot lietā līdzpaņemtos ziedus.

Pasākuma mērķis ir veicināt senioru sadarbību, pastāstīt citiem par savu pieredzi un aktivizēt senioru kustību piejūras novados, norādot, ka arī seniori ir gatavi iesaistīties sabiedrībai svarīgu lēmumu pieņemšanā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: