Latvijas basketbola valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis nosaucis kandidātu sarakstu dalībai Eiropas čempionāta finālturnīrā, starp kuriem ir arī ventspilnieki un BK Ventspils spēlētāji.

Bagatskis sarakstā iekļāvis 22 spēlētājus, no kuriem atsijāt nāksies apmēram pusi. Starp aizsargiem treneris izvēlējies arī Dāvi Lejasmeieru, kurš jau pametis Zviedrijas klubu Kings un pārcēlies uz poļu Krosno, kā arī BK Ventspils pārstāvjus Aigaru Šķēli un Ingu Jakoviču. Starp uzbrucējiem treneris vēlās redzēt arī Kristapu Janičenoku, bet garajā galā Andreju Gražuli un Klāvu Čavaru.

«Pirmais darba cēliens sāksies 17. jūlijā Rīgā, taču dažādu iemeslu dēļ tajā nepiedalīsies vairāki ilggadējie pamatsastāva spēlētāji. Savukārt Kristapam Porziņģim augusta sākumā NBA programmas ietvaros paredzēta nedēļu ilga vizīte Āfrikā. Pirmajās pārbaudes spēlēs jūlija beigās Somijā nebūs labākais sastāvs, Klaipēdas turnīrā 4. un 5. augustā jau būsim stiprāki, bet pilnā sastāvā darbosimies no 8. augusta. Tai skaitā arī Rīgā paredzētajās pārbaudes spēlēs ar Polijas, Lietuvas, Rumānijas un Čehijas izlasēm,» skaidro Bagatskis. Latvijas izlasei paredzēta treniņnometne arī Ventspilī.

Izlases kandidāti
Aizsargi:
Jānis Strēlnieks, Dairis Bertāns, Jānis Blūms, Žanis Peiners, Ingus Jakovičs, Dāvis Lejasmeiers, Aigars Šķēle, Artūrs Ausējs.
Uzbrucēji: Jānis Timma, Ojārs Siliņš, Kristaps Janičenoks, Rolands Šmits, Jānis Bērziņš.
Garie spēlētāji: Kristaps Porziņģis, Anžejs Pasečņiks, Mārtiņš Meiers, Dāvis Bertāns, Rolands Freimanis, Kaspars Bērziņš, Andrejs Gražulis, Iļja Gromovs, Klāvs Čavars.

Pārbaudes spēļu grafiks
28. jūlijā Tamperē slēgtā treniņspēle ar Somijas izlasi
29. jūlijā Tamperē ar Somijas izlasi
4. augustā Klaipēdā ar Gruzijas izlasi
5. augustā Klaipēdā turnīra finālspēle
11. augustā Arēnā ar Polijas izlasi
19. augustā Arēnā ar Lietuvas izlasi
20. augustā Arēnā ar Rumānijas izlasi
24. augustā Arēnā ar Čehijas izlasi
25. augustā slēgtā treniņspēle ar Čehijas izlasi

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    еs 14.06.2017, 15:13:41

    Aig.Šķēlem bija 1+1 līgums ar klubu - vai klubs/viņš pats/viņa aģents vēlēsies turpināt sadarbību?
    Janičenokam, Gražulim līgumu termiņi ir beigušies.

  • -1
    keda 14.06.2017, 16:33:16

    Man domāt, ka visi letiņi var palikt + Žeļonis, bet cits imports prom. Bet nu kamēr neizdomās vadoņi, ko darīt ar treneriem un menedžmentu, nekādas skaidrības nebūs. Gaidam

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: