Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) brīdina par uztura bagātinātāju "Fat Burner Nr.1", kas satur veselībai bīstamas ķīmiskas vielas.

  Uztura bagātinātājs svara samazināšanai "Fat Burner Nr.1" satur neatļautas ķīmiskas vielas - didesmetilsibutramīnu, kas ir analogs sibutramīnam, un sildenafilu.

Sibutramīns agrāk tika izmantots kā pretaptaukošanās līdzeklis, bet, to lietojot, tika novērotas paaugstinātas kardiovaskulārās blakusparādības, piemēram, sirdslēkmes un insults. Sibutramīnu nedrīkst lietot cilvēki ar sirds problēmām vai tie, kuriem ir klīniski diagnosticēta depresija vai psihiska slimība. Preparātu nav ieteicams lietot grūtniecēm vai sievietēm, kas plāno grūtniecību. Lietojot sibutramīnu, ir novērots paaugstināts asinsspiediens, sausa mute, miega traucējumi un aizcietējumi. Preparāts jālieto tikai ārsta uzraudzībā.

Sildenafils ir bīstams cilvēkiem ar kardiovaskulārās sistēmas darbības traucējumiem, aknu un nieru saslimšanām, kā blakusparādības ir novērota sirdslēkme, insults, sāpes krūtīs, redzes un gremošanas traucējumi. Sildenafila lietošana bez ārsta uzraudzības var radīt nopietnus draudus veselībai.

Uztura bagātinātāji ir pārtikas produkti parastā uztura papildināšanai, tādēļ to sastāvā nedrīkst būt farmaceitiskas vielas. Ja medikamenti ir uztura bagātinātāja sastāvā, tad produkti reģistrējami un tirgojami kā zāles un uz tiem attiecināmas citas prasības.

Uztura bagātinātājs "Fat Burner Nr.1" nav reģistrēts PVD uztura bagātinātāju reģistrā, tādēļ Latvijā to nedrīkst ievest un izplatīt, taču to var iegādāties no ASV izplatītājiem, kā arī internetā. PVD aicina patērētājus neiegādāties šo uztura bagātinātāju.

Kā "Fat Burner Nr.1" derīguma termiņš norādīts 2014.gada marts.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: