21. maijā plkst. 12 Vārves pagasta Ventavā sāksies pavasara gadatirgus. Pasākumu rīko Ventavas ideju pulciņš, kurā apvienojušās uzņēmīgas un radošas sievietes.

Pirmo pavasara gadatirgu Ventavas ideju pulciņa pārstāves, uzklausījušas Vārves pagasta pārvaldes vadītājas Gunitas Ansones ieteikumu, organizēja pagājušajā gadā. Toreiz pieteicās ap 20 tirgotāju, bet šogad viņu skaits dubultojies. Ventavas ideju pulciņa vadītāja Esmeralda Pūpoliņa saka: "Mums ir prieks par šādu aktivitāti, turklāt gadatirgū iecerējuši piedalīties ne tikai ventavnieki, bet arī tirgotāji no kaimiņu pagastiem un novadiem, piemēram, Kuldīgas, Aizputes un Liepājas. Mēs vēlamies, lai gadatirgus nav tikai vieta, kur pirkt un pārdot, bet arī kopā ar ģimeni saturīgi atpūsties. Aicinu pie mums uz Ventavu ne vien lauku ļaudis, bet arī pilsētniekus, lai viņi redz, kā mēs protam svinēt svētkus."

Pasākumu atklājot, klātesošie plkst. 12 varēs noskatīties Ventavas ideju pulciņa dalībnieces Daces Zīvartes-Dambes dzejas iestudējumu "Laimes lācis", kuru izrādīt palīdzēs Vārves pagasta bērnu tautisko deju kolektīvi, vidējās paaudzes deju kolektīvs, citi pašdarbnieki un entuziasti, pēc tam notiks ideju pulciņu darbu izsole. Tirgošanās sāksies plkst. 13, varēs iegādāties mājražotāju piedāvātos gardumus, amatnieku izstrādājumus, stādus, apģērbu, būs andele mandele jeb iespēja mainīties ar mantām, kas pašam liekas, bet citiem var noderēt. Pasākuma rīkotājas ir padomājušas arī par jautrām izdarībām bērniem un pieaugušajiem, viņus aicinās iesaistīties radošajās darbnīcās un sporta spēlēs, iegriezt laimes ratu, sacensties cīsiņu ātrēšanā. Pēcpusdienā visus cienās ar zupu, pēc tam paredzēta sacensību uzvarētāju apbalvošana, loterijas izloze, iluzionista šovs, bet vakarā – zaļumballe, kurā spēles grupa "Savējie" no Ances.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: