22. un 23 aprīlī Ugāles tautas namā "Gaisma" notiks Ventspils novada amatierteātru skate, kurā vērtēs 12 izrādes. Šoreiz žūrijā būs režisori Dace Liepniece un Jānis Kaijaks.

Skates mērķis ir amatierteātru mākslinieciskās izaugsmes un kvalitatīvas attīstības veicināšana, vienlaikus novērtējot konkrētos iestudējumus. Amatierteātru iestudējumus žūrija vērtēs pēc šādiem kritērijiem: literārā vai cita materiāla izvēle, režisora un aktieru darbs, scenogrāfija jeb vides organizācija un izrādes koptēls. Žūrija var piešķirt skates dalībniekiem vienu vai vairākas nominācijas: labākais aktieris vai aktrise, labākais režisors, labākais otrā plāna aktieris vai aktrise, labākais skatuves iekārtojums, labākais muzikālais noformējums un gada pārsteigums. Amatierteātri saņems augstākās, 1., 2. vai 3 pakāpes diplomu vai diplomu par piedalīšanos. Ja kāds no iestudējumiem, pēc žūrijas domām, būs īpaši veiksmīgs, to var izvirzīt atlasei skatei Latvijas amatierteātru iestudējumu parādei "Gada izrāde 2016".

Amatierteātri, kā norāda Ventspils pašvaldības Kultūras nodaļas vadītāja Zane Pamše, bieži ir sociālās lomas veicēji, to mākslinieciskā kvalitāte attīstās lēni: "Aktieri spēlē sava prieka pēc un skatītāju dēļ, bet viņus vairāk interesē izklaidējoša satura izrādes, tādēļ režisori reti izvēlas sarežģītu dramaturģiju, tomēr jāatceras, ka arī izklaidējošam uzvedumam jābūt gaumes robežās."

Ventspils novada amatierteātru skate 22. aprīlī sāksies plkst. 17 ar Popes amatierteātra uzstāšanos, bet pēdējo izrādi plkst. 19 rādīs ugālnieki, savukārt 23. aprīlī pirmā izrāde sāksies plkst. 10, kad uzstāsies vārvenieki, bet skati noslēgs puzenieki, kuri uz skatuves kāps 19.35.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: