22. aprīlī Ugāles vidusskolā notiks Kurzemes reģiona (Talsu, Kuldīgas, Saldus, Liepājas, Tukuma, Ventspils un Jūrmalas) pilsētu un novadu ģeogrāfijas olimpiāde 7. klašu skolēniem.

Tās uzdevums ir veicināt sadarbību starp reģiona skolām, izzināt talantīgākos skolēnus un popularizēt ģeogrāfiju kā mācību priekšmetu jau pamatskolā. Šāda veida olimpiādes iniciatori pirms vairāk nekā 10 gadiem bija Ventspils un Kuldīgas ģeogrāfijas skolotāji, kuri ar pašu veidotiem jautājumiem organizēja savstarpēju olimpiādi; laika gaitā pakāpeniski pievienojās arī pārējie kurzemnieki.

Katru gadu mainās tikai ģeogrāfijas olimpiādes norises vieta un organizatori. Šogad to rīko Ventspils novada Ugāles vidusskola un ģeogrāfijas metodiskā apvienība vadītājas Daces Veseles vadībā.

Olimpiādes nolikums paredz, ka tajā piedalās četri labākie novada vai pilsētas ģeogrāfi attiecīgajā klasē. Ventspils novada ģeogrāfijas olimpiādē, kura notika 4. aprīlī, izvirzīti mūsu novada dalībnieki: 1. vieta – Mārcim Meijeram, Ugāles vidusskola (skolot. Dace Vesele), 2. vieta – Esterei Raikstiņai, Ances pamatskola (skolot. Selga Puriņa), 3. vieta – Beātei Viļumai, Ugāles vidusskola, atzinība Elizabetei Gulbei, Ugāles vidusskola.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: