30. oktobrī Bauskas novada Mežotnes pilī notika konference "Lauku tūrisma spēks: uzņēmēju, pašvaldību un vietējās kopienas sadarbība".

Dienas svarīgākais notikums bija vides kvalitātes zīmes "Zaļais sertifikāts" izsniegšana 14 lauku tūrisma uzņēmējiem. Viņus sveica Vides ministrijas pārstāvji, dokumentu pasniedza Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis, apliecinot atbalstu videi draudzīgai un ilgtspējīgai saimniekošanai Latvijas laukos.

 

"Zaļo sertifikātu saņēma arī uzņēmēja no Ventspils novada – viesu nama "Pizā" saimniece Ulla Frasera no Miķeļtorņa (Tārgales pagasts). "Zaļais sertifikāts" iepriekš pasniegts "Zaķu jūras mājas" īpašniekiem Tārgales pagastā, SPA "Hotel Usma" un "Usmas kempings" pārstāvjiem Usmas pagastā.

 

"Zaļais sertifikāts" ir vides kvalitātes zīme lauku tūrisma saimniecībām, kurās ievēro zaļas saimniekošanas principus, saudzējot resursus, veidojot videi un vietējai kopienai draudzīgu tūrisma piedāvājumu. Kritēriji ir stingri, un sertifikāta piešķiršanu apstiprina īpaša vides un tūrisma ekspertu komisija, kas darbojas Vides ministrijas pārraudzībā.Sertifikāts ir nozīmīgs ne tikai vides saaudzēšanas nolūkā, bet, kā rāda veiktie pētījumi, no sociāli atbildīgiem uzņēmumiem klienti ir gatavi pirkt produkciju vairāk nekā no pārējiem. Šāda zīme ir lielisks līdzeklis tēla veidošanai, tās saņemšana nodrošina arī papildu publicitāti un reklāmu "Lauku ceļotāja" izdevumos un mājas lapā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: