Vasaras izskaņā Jūrkalnē notiks tradicionālā Ābolu balle. 12. septembrī plkst. 12 Ugunspļavā gaidīti jūrkalnieki un pagasta viesi, lai svinētu ražas svētkus.

Uz Jūrkalni būs atvesta "Pūres Dzirnu" mobilā sulas spiede, kas spēj ābolus sasmalcināt, izspiest sulu, kā arī pasterizēt un pildīt pakās. Tādēļ pasākuma apmeklētājiem jāņem līdzi āboli no saviem dārziem, lai mājās atgrieztos ar ābolu sulu.

 

Kā informē biedrības "Vēju sēta" pārstāvis Uģis Dadzis, sestdien notiks dažādās spēles un konkursi, kuros goda vietā būs āboli. Paredzēts svētku tirdziņš, kura piedāvājumā būs ābolu maize, pankūkas, vīns, stādi un citi lauku labumi.

 

Par mūziku Ābolu balle rūpēsies dziesminieks Aleksis Uss. Ceļotājs uz mirkli ir atgriezies Latvijā un viesosies Jūrkalnē, lai izdziedātu savu stāstu vairākās pasaules valodās un dažādu tautu ritmos.

 

Ābolu balle noslēdz Jūrkalnes starptautiskā mākslas plenēra izstādes. 12. septembris būs pēdējā diena, kad "Pilsberģu krogā", "Zaķu krogā", krodziņā "Rīva" un viesu namā "Imantas" varēs apskatīt šāgada plenērā tapušos darbus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: