Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Kādas dāvanas gaida bērni

Svinīgā pasākumā pie Galvenās bibliotēkas Ziemassvētku vecītim nodotas bērnu rakstītās vēstules.

Uzņēmumi rīko krāšņas balles

Vairāki darba kolektīvi gada nogalē rīko balli – ar dzīvo mūziku, skaisti klātiem galdiem un priekšnesumiem. Daudzi svinības organizēs jau šīs nedēļas beigās.

2.lpp. Viedoklis: «Mēs esam patīkami», laikraksta «Ventas Balss» žurnālists Pēteris Neimanis

«Nesen teju vai zinātniski pierādīts, ka Latvijas skolas vecuma jauniešiem patīk Ventspils, viņi vēlas to apmeklēt. Tāpat arī Rīgu. Vēlēšanās pabūt galvaspilsētā gan jau ir viegli saprotama, bet citādāk ir ar mūsu pašu pilsētu, jo, lai tā interesētu vēl kādu, jāpiedāvā kaut kas tiešām īpašs. »

3.lpp.

Renovācija pagājusi, rūgtums palicis

Daudzdzīvokļu mājas Pētera ielā 2 iedzīvotāji nevar pilnībā izbaudīt veikto komplekso renovāciju.

Izvēlas noderīgas svētku veltes

Ziemassvētku dāvanu pirkšanas bums vēl tikai priekšā. Veikalos lielu rosību nemana.

4.lpp.

Cīnās pret nelegālo vielu apriti

Ventspils policija ar labiem rezultātiem cīnās pret alkohola, cigarešu un narkotisko vielu nelegālo apriti. Līdzdarboties aicināti arī iedzīvotāji.

Apsargi var arī kļūdīties

Veikala apsarga aicinājums nākt līdzi noskaidrot aizdomīgu situāciju var cilvēku pamatīgi satraukt. Taču apsargam ir jāveic savi darba pienākumi. Kādā no gadījumiem apsargam un pircējai ir katram savs skatījums uz notikušo.

 

5.lpp.

Ogrēnieši ierodas pēc pieredzes

Ventspilī viesojās Ogres sporta jomu pārstāvoša delegācija, lai apskatītu mūsu sporta bāzes un gūtu ieskatu to apsaimniekošanā.

Reklāma

6.lpp. Kultūra. Duetā pazūd satraukums

Divas ventspilnieces ar savu talantu pārsteigušas starptautisku žūriju un plūkušas uzvaras laurus, bet pie sasniegtā neplāno apstāties.

Pētersona dziesma – starp vērtīgākajām

Pagājušajā nedēļā noskaidrotas 25 gada vērtīgākās un iemīļotākās latviešu dziesmas, starp kurām ir arī ventspilnieka skaņdarbs.

Veido mandalas no dabas materiāliem

Tradicionāli pirmssvētku laikā tiek rīkoti dažādi tematiskie pasākumi. Šoreiz Gāliņciema bibliotēkas apmeklētāji izzināja sevi ar dabas materiālu palīdzību.

7.lpp. Ventspilnieki pirmajā republikā. 1934. gads. Pavasaris un vasara

Svarīgākie notikumi: Rīgā noticis valsts apvērsums, izsludināts karastāvoklis; pilsētā un apriņķī notiek sociāldemokrātu un komunistu aresti, kā arī plašas kratīšanas; aizliegtas pilsētas domes sēdes; administratīvie sodi tiek piemēroti pēc karastāvokļa noteikumiem; milzu ugunsgrēks noposta Ventmalu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: