Jau no 2003. gada Užavas pagasta tautas namā ceturtdienās par tradīciju kļuvuši zolītes vakari, kad rudens un pavasara sezonas spēlēs tiek noskaidroti labākie kāršu spēlētāji.

Ir noslēgusies kārtējā zolītes rudens sezona, kura norisinājās no oktobra līdz pat 5. decembrim. Šoreiz starp 14 spēlētājiem 1. vietu šajā sezonā izcīnījis Zintis Rūde, 2. vietu Zigmunds Gailišs, bet 3. vietu ieguvis Aldis Jorniņš. Katras sezonas beigās labākie spēlētāji tiek apbalvoti ar kausiem.

 

Savukārt pagājušo nedēļu, 12. un 15. decembrī, notika zolītes finālspēle, kurā arī tiek noteikti labākie kāršu spēlētāji. Šoreiz 1. vieta Aldim Jorniņam, 2. vieta Saltim Gūtmanim, bet 3. vieta Zigmundam Gailišam.

 

Jāpiemin, ka užavnieki zolīti nespēlē tikai savā pagastā, bet dodas arī uz kaimiņu pagastiem. Nākamā gada sākumā plānots, ka norisināsies kārtējais novada čempionāts, kurā tiksies Jūrkalnes, Piltenes, Užavas, Popes un citu pagastu zolītes spēlētāji.

 

Zolīte nav tikai vīru spēle, Užavā savus spēkus zolītē izmēģina arī dāmas. Tikai dažus gadus zolīti nespēlēja neviena sieviete, bet parasti roku zolītes spēlē iemēģina arī kāda daiļā dzimuma pārstāve un jāpiebilst, ka ne ar tiem sliktākajiem rezultātiem.

 

Viens no pastāvīgajiem zolītes spēlētājiem Nils Gūtmanis mums stāsta, ka viņam saglabājies jau 2003. gada Ziemassvētkos iegūtais diploms, jo tajā gadā vēl uzvarētājus ar kausiem neapbalvoja. Bet pavisam mājās plauktiņā par uzvarām liecina 14 kausi, kas izcīnīti ne tikai Užavā, bet arī novada mačos. Nils saka, ka “spēlēt zolīti – tas ir hobijs. Tāpat kā makšķerniekiem doties makšķerēt.”

 

Foto paraksts: Rudens sezonas labākie zolmaņi – (no kreisās) Zigmunds Gailišs (2.vieta), Zintis Rūde (1.vieta) un Aldis Jorniņš (3.vieta).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: