Muzejā „Senču putekļi” 15. augustā plkst. 18 ciklā „Muzikāls vakars H. Dorbes dārzā” interesenti aicināti uz instrumentālu duetu „Akmens un mūzika”; izpildītāji - Aija (akordeons) un Pauls (perkusijas) Jaunzemi.

Tēlnieks Pauls Jaunzems ventspilniekiem ir labi pazīstams. Šeit bijušas viņa personālizstādes, mākslinieks piedalījies starptautiskajos tēlniecības simpozijos, un mūsu pilsētā apskatāmi vairāki viņa darbi – piemēram, „Jūrakmeņi” un „Pils spoks” Livonijas ordeņa pils dārzā. Bet daudzi, iespējams, nezina, ka viņš dzimis un bērnību pavadījis Užavas pusē, mācījies Ventspils Mūzikas vidusskolā. Par Ventspili mākslinieks saka – "mans spilgtākais jaunības laiks. Ventspils laiku uzlūkoju kā likteņa dāvanu, kas noteica manu izvēli turpmāko dzīvi saistīt ar mākslu".

 

Tomēr arī mūzikai Paula Jaunzema dzīvē joprojām ir paliekoša vieta – abi ar dzīvesbiedri Aiju, kura skolojusies akordeona spēlē, muzicē savam priekam un gūst prieku, ja citiem patīk viņu sniegums. Šogad vairāki koncerti sniegti Rīgas apkārtnē, un tagad būs iespēja duetu „Akmens un mūzika” dzirdēt arī Ventspilī.

 

Ieeja - bez maksas

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: