Piektdien, 9. augustā Livonijas ordeņa pilī Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs svinīgi pasniedza balvas pilsētas gada skolēniem.

Balvas tiks pasniegtas deviņiem vidusskolu absolventiem – Mārtiņam Burkovskim, Klāvam Cīrulim, Diānai Helmanei, Laurai Lauzei un Mārai Zviedrītei (1.ģimnāzija), Annai Kuzmenko (2.vidusskola), Sanitai Lasmanei (4.vidusskola), Madarai Lindmanei un Laurai Zaharovai (5.vidusskola). Astoņiem vidusskolu absolventiem pasniedza domes pateicības rakstus par teicamiem rezultātiem mācību darbā – Kitijai Nullei un Agnesei Sipjagovai (1.ģimnāzija), Violetai Marčenkovai (2.vidusskola), Darjai Marijai Lisajai un Vasilijam Sazoņenko (3.vidusskola), Marutai Roģei (4.vidusskola), Kristiānai Bērziņai un Artai Lindmanei (5.vidusskola).

 

Šiem absolventiem atestātā par vidējo izglītību ir novērtējums “8”, “9’, “10” un augsti rezultāti centralizētajos eksāmenos. Jaunieši mācību laikā ir aktīvi piedalījušies pilsētas mācību priekšmetu olimpiādēs.

 

Mārtiņš Burkovskis ieguva II vietu fizikā un matemātikā, Klāvs Cīrulis - III vietu matemātikā un vēsturē, Laura Lauze- I vietu vizuālajā mākslā, Kitija Nulle- III vietu bioloģijā, Māra Zviedrīte- I vietu franču valodā un I vietu komandas sastāvā atklātajā angļu valodas olimpiādē, Darja Marija Lisaja – I vietu krievu valodā un vēsturē , kā arī III vietu fizikā, Maruta Roģe- I vietu ķīmijā un II vietu bioloģijā, Sanita Lasmane- III vietu latviešu valodā un literatūrā, Kristiāna Bērziņa – I vietu latviešu valodā un literatūrā un Atzinības rakstu ķīmijā.

 

Nominācija “Gada skolēns” tika ieviesta 2000. gadā un kopš tā laika saskaņā ar Pedagoģiskā darba inovācijas fonda nolikumu ir prēmēti 97 vidusskolu absolventi. Domes pateicība tiks pasniegta saskaņā ar konkursa „Par augstu mācību rezultātu sasniegušo Ventspils pilsētas vispārizglītojošo skolu 12. klašu abiturientu apbalvošanu” nolikumu.

 

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: