Pašvaldības iestāde ''Ventspils osta'' informē, ka  laikrakstā ''Ventspilnieks.lv" 29.01.2021. rakstā "Darīsim Ventspili diženu." Aivis Landmanis ir izplatījis viltus ziņas.

Nr.p.k.

Izplatītās FAKE ziņa/meli

Patiesība

1.

Ventspils pilsētas domei jāveicina dialogs starp pašvaldību, VBP, ostā strādājošajiem uzņēmējiem, Ministru kabinetu un Satiksmes ministriju. Lai radītu priekšnoteikumus patiesam dialogam, vispirms jānodefinē un jāatzīst līdzšinējās Ventspils Brīvostas pārvaldes modeļa trūkumi, kā rezultātā bija iespējama Ventspils pilsētas domes iecelto negodprātīgo amatpersonu ilgstoša atrašanās amatos, kas noveda pie Ventspils ostas konkurētspējas un ekonomiskās varenības zaudēšanas. 

Tieši līdzšinējais Ventspils brīvostas pārvaldības modelis, kurā uz paritātes principiem darbojās četri ministriju un četri domes pārstāvji, realizējot “Likumā par ostām” paredzēto piecu balsu vairākumu lēmumu pieņemšanai, vairāk nekā 20 gadu laikā ir radījis bezprecedenta sadarbību starp pašvaldību un valsti, veicinot un nodrošinot Ventspils ostas un pilsētas ilgtermiņa attīstību.

 

Ventspils brīvostas pārvalde iepriekšējos gados, kad tās valdē bija pārstāvēta arī Ventspils pilsētas pašvaldība, uzbūvējusi deviņas un iesākusi būvēt vēl trīs rūpniecības ēkas. Radītas aptuveni 2000 jaunas, kritiski svarīgas darba vietas. Ventspils daudzās rūpniecības jomās ir kļuvusi par līderi Latvijā, piemēram, mašīnbūves jomā un elektronikā. Pilnībā izmainījusies Ventspils nodarbinātības struktūra – par labu augsti tehnoloģiskām darba vietām.

Rūpniecības attīstība Ventspils Brīvostā ir bezprecedenta starp Baltijas valstu ostām un ļoti augstu novērtēta starptautiski.

Arī Ventspils ostas termināļu apkalpošanā ir noticis kvalitatīvs lēciens. Lai nodrošinātu konkurētspējīgus apstākļus ostas termināļiem, jau no 1998.gada Ventspils osta var uzņemt jebkuru kuģi, kas var ienākt Baltijas jūrā, kas vēl šodien nav iespējams visās ostās.

Brīvosta ir izveidota par Latvijas lielāko centru kravu pārvadājumiem ar prāmjiem. Ir uzbūvēti 6 jauni termināļi un kopš 1995.gada no jauna uzbūvētas un rekonstruētas 22 komerciāli izmantojamas piestātnes un izbūvēti desmitiem hektāru kravas laukumu, desmitos kilometru mērāmus pievedceļi termināļiem un rūpnieciskajām zonām. Brīvosta uzturējusi šos objektus darba kārtībā, tādējādi nodrošinot termināļiem maksimāli nepieciešamās komercdarbības iespējas. Tāpat uzbūvēti arī divi tilti. No specializētas ostas Ventspils kļuvusi par universālu ostu, kur var pārkraut jebkuru kravu. Līdzšinējā darbā radīti visi priekšnoteikumi Ventspils ostas termināļu veiksmīgai darbībai.

 

 

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -11
    Ķitvainazīt 11.02.2021, 17:19:41

    Tas jau nav jaunums. Jaunums būtu, ja viņš būtu sācis izplatīt patiesību.

  • -4
    Juris Orinskis 11.02.2021, 21:08:28

    Ar saviem šitiem kvalitatīvajiem lēcieniem smagos noziegumos apsūdzētais var doties vienīgi uz trenažieru zāli un meklēt lecamauklu, ne papīru smērēt. Kopš akmens laikmeta arī ir noticis kvalitatīvs lēciens.....
    Lai Lembergs, kamēr vēl uz brīvām kājām, aizbrauc un apskatās, kāda izskatās Klaipēdas osta, Tallinas osta. Kad Ventspilī plūda ķīseļa upes, tur vēl nebija nekā. Tagad šīs upes tur plūst un šeit nav nekā. Mertenai jau nav variantu, viņai pašai darba nebūs un dēliņam ar. Tāpēc arī stresā raksta, ko pagadās, riskējot nonākt kopā ar smagos noziegumos apsūdzēto uz viena ķeblīša.

  • -1
    Spīdola 11.02.2021, 21:55:54

    Ventspils šī brīža augšgals, Orinska kungs, nekur nebrauks. Tā ir ierasti un ērti: visi, pilnīgi visi, kuri nav ar apsūdzēto Lembergu, melo. Visas ziņas, ja tās lasāmas lembergistu propogandas medijos, ir augstākā taisnība. Kā aksioma. Un tā kā vēl pagaidām tā ir valdošās kliķes nostāja, iesaku to lasīt ar smaidu. Pret zaudēdājiem jāizturas saudzīgi, jo grupējumam, kura priekšgalā ir klibā pīle, ir saskatāms gals.

  • -6
    Andris Lapukoks 12.02.2021, 15:10:45

    Bet bija jau Landmaņa piedāvātais modelis, kur Brīvostā bija dialogs starp pašvaldību, VBP, ostā strādājošajiem uzņēmējiem, Ministru kabinetu un Satiksmes ministriju, bet tad cik lasu Bordāns ar līdzskrējējiem vienu pusi izmeta ārā. Es saprotu, ka Ladmanis piedāvā atgriezties, pie iepriekšējā modeļa, kad VBP bija gan dome pārstāvēta gan valdība. Ladmani tev Kariņam ar Bordānu jāraksta vēstule!

  • 0
    Frīdis 22.02.2021, 08:38:41

    Diez kad VB publicēs A.Lemberga melus . Šis vīrelis ļoti daudz melo . Bet VB tas laikam dieva vietā !

  • 0
    Sturmabteilung 22.02.2021, 11:48:40

    Čokā varēs kameras biedriem karināt makaronus uz ausīm...
    Tikai tāda attieksme tur nav cieņā.
    Varbūt ieliks atkal vienu pašu divvietīgajā hātā kā iepriekšējo reizi?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: