Būvkompānija SIA "Arčers" noslēgusi līgumu ar ASV inženiertehnisko risinājumu kompāniju "Tetra Tech EC, Inc." par radiācijas vārtu būvniecību Ventspils brīvostas ģenerālkravu terminālī SIA "Noord Natie Ventspils terminals", informēja "Arčera" pārstāve Vita Noriņa.

Objekta pasūtītājs ir ASV valdība, kam ir līgumattiecības ar "Tetra Tech EC, Inc." par radiācijas vārtu izbūvi vairākos pasaules reģionos, tostarp arī Latvijā.

Radiācijas vārti ir ierīce, ar kuras palīdzību tiks pārbaudīta kravu radioaktiviāte. Būvniecībai jābūt pabeigtai līdz šā gada 30. septembrim. Līguma nosacījumi paredz neatklāt objekta izmaksas.

"Tetra Tech EC, Inc." ir objekta projektētājs, kompānija veiks arī būvuzraudzību, savukārt ASV uzņēmums "Sealaska Environmental Services LLC" pārraudzīs iekārtas uzstādīšanas procesu. Abas ASV kompānijas šā projekta realizācijai apvienojušās pilnsabiedrībā "SES TECH Global Solutions". Būvdarbus Ventspils brīvostā veiks Latvijas kompānija "Arčers".

Pagājušajā gadā "Arčers" veica ASV valdības finansēto radiācijas vārtu būvniecību arī starptautiskajā lidostā "Rīga", un tie izmaksāja nepilnu miljonu ASV dolāru.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: