No 16. janvāra Ventspils Galvenajā bibliotēkā apskatāma Šveices fotomākslinieka Kurta Sautera veidota izstāde „Purpurspārni un pavērsieni. Acu mirkļi un īsas piezīmes”.

Izstādē skatāmi fiksēti acu mirkļi – fotogrāfijas un lasāmas autora pārdomas – īsas piezīmes. Vienas nakts foto. Vai skaistumu un brīvību var apturēt? Vai mākslai jābūt skaļai un griezīgai, lai pamodinātu?


Mākslai kā izpausmes formai piemīt spēks izmainīt - punktos, kur skats pazemīgi ieplūst bezgalībā.


Vēsts ir lielāka par tās redzamo saturu. Foto ir tikai plāna izpausme. Pastāv dziļāks veids, kā pieskarties lietām - aiz visām maskām viens morālais stāsts.

Māksla cilvēku no viņa labi saplānotā visuma ieceļ tagadnē, te, kur pagātnes ievainojumi sastopas ar nākotnes riskiem. Tā atbrīvo cilvēka iekšējo skatuvi, uz kuras veidojas un notiek acu- mirklis. Atbrīvojot neredzamo, labais saplūst ar ļauno. Ieraudzīt skaisto patiesajā. Tas mākslu dara par mākslu un skatītāju- par mākslinieku.


Kurts Sauters (viņa mākslinieciskais pseidonīms- TOTOTOF)  ir viens no izaicinošākajiem fotogrāfiem mūsdienu pasaulē. Viņa darbi bijuši izstādīti daudzviet visā pasaulē. Tos raksturojot, fotomākslinieks saka: „Esmu mēģinājis parādīt cilvēka dvēseli, raksturu un instinktu, dažkārt arī mazliet provokatīvos attēlos. Visi pasaules kari vispirms iesākas mūsu prātā un savā ziņā - mēs visi esam karotāji".


2010. gada vasarā Galvenajā bibliotēkā bija skatāma Kurta Sautera veidotā fotoizstāde „Indija- mistiskie pieskārieni”, kuras atklāšanā piedalījās darbu  autors.


Izstāde „Purpurspārni un pavērsieni. Acu mirkļi un īsas piezīmes” Galvenajā bibliotēkā būs apskatāma līdz 11. februārim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: