Rīgas Kongresu namā līdz 21.novembrim apskatāma 8. Starptautiskā bērnu un jauniešu mākslas darbu izstāde “Iekāp! Rīgas mākslā”, kurā izstādīti arī deviņi Ventspils Mākslas skolas audzēkņu darbi.

Izstādē apkopoti 27 izcilu Rīgas mākslinieku (J. Rozentāla, J. Liepiņa, B. Bērziņa, M.Tabakas, I. Heinrihsona, L. Purmales, I.Avotiņas, Ģ. Muižnieka un c.) darbu interpretācijas, ko radījuši jaunieši un bērni, ļaujot mums ieraudzīt labi pazīstamos mākslas darbus jaunā skatījumā.

Izstādei tika iesūtīti 1700 darbi no Latvijas mākslas skolām un 14 ārzemju mākslas izglītības iestādēm, toties izstādīti ir tikai trešā daļa no visiem saņemtajiem darbiņiem un to vidū ir deviņi Ventspils Mākslas skolas audzēkņu Z.Reinfeldes, A.Redviņas, K.Valdemāres, V.Iļjinihas, A.Lugancevas, Ņ. Gorbunova, M.Vētras, K.Gruntmanes, O.Muhinas darbi, kuri tapuši 2010./2011.mācību gadā pedagogu S.Jaunbelzējas un I.Dzalbes vadībā.

Izstādes organizēji ir Māras Muižnieces Rīgas Mākslas skola sadarbībā ar Bolderājas Mūzikas un mākslas skolu un Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolu , kurus atbalstīja Rīgas Domes Kultūras, izglītības un Sporta departaments.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: