Atzīmējot Lāčplēša dienu un Latvijas proklamēšanas 93.gadskārtu, Ventspils bibliotēkas aicina apmeklēt pasākumus „MŪSU LATVIJAI”, kas notiks no 11. novembra līdz 19. novembrim.

Gādājot par īpašu svētku pārsteigumu, no 11.novembra līdz 19. novembrim Galvenajā un Pārventas bibliotēkā norisināsies akcija „RADĪTS LATVIJĀ”, kuras laikā ikviens bibliotēkas lasītājs varēs bez maksas izmantot bibliotēkas krājumā esošos latviešu mūziķu, komponistu, animatoru un režisoru veidotos audio un video materiālus.

 

Tā ir iespēja atzīmēt svētkus klausoties latviešu mūziku, skatoties izrāžu, raidījumu, un koncertu ierakstus, dokumentālās un mākslas filmas! Varam pačukstēt jaunumu, ka Galvenajā bibliotēkā iegādātas visas "Likteņa līdumnieku" sērijas un „Mikrofona dziesmu aptaujas” koncertu ieraksti.

 

Galvenajā bibliotēkā 15.novembrī plkst.18 atklās Ojāra Vācieša muzeja veidoto izstādi „Par saknēm būt”. Izstāde veltīta Vizmai Belševicai 80. jubilejā. “Par saknēm būt” ir dokumentāls stāsts par Vizmas Belševicas dzīvi, sākot no „Billes” bērnības līdz pat starptautiskajai atzinībai mūža nogalē. Tajā apskatāmi dzejnieces arhīva materiāli – grāmatas, rokraksti, fotogrāfijas, piemiņas lietas, mākslas darbi. Izstāde izseko, kā Grīziņkalna meitene tapa par personību, kura 20. gadsimta 60.–80. gados – laikā, kad neatkarības atjaunošana tikai nedaudziem rādījās sapņos, – bija ārkārtīgi nozīmīga latviešu tautas nacionālās un kultūras apziņas uzturēšanā. Izstādes atklāšanas pasākumā piedalīsies dzejnieces dēls Jānis Elsbergs, aktrise Baiba Broka, dziesmas ar V.Belševicas vārdiem dziedās Roberts Pētersons un Katrīna Bindere.

Gādājot par svētku noskaņojumu, Pārventas bibliotēkā 13.novembrī plkst.15.00 notiks koncerts „Teic, kur zeme skaistākā”. Koncertā uzstāsies ne tikai ventspilnieki- Jaunrades nama kori „Pumpurs” un „Dižpumpurs” (diriģents Edgars Zinbergs), Jaunrades nama meiteņu vokālais ansamblis un solisti (vadītāja Minjona Rebhūna), Augstskolas jauniešu ansamblis un koris „Ventus”(diriģente Angelika Jansone-Grīnberga), deju kolektīvs „Liedags” (vadītāja Inga Liepiņa), bet arī vieskolektīvi- Rīgas Tehniskās koledžas jauniešu deju kopa „Jancis” un Sakaru darbinieku deju kopa „Cīpars”(vadītāja Aija Šrādere), vokālais ansamblis „Vālodzīte” (vadītāja Ilona Koroševska) no Salaspils.

16.novembrī Pārventas bibliotēkā divas vēsturnieka Andra Tomašūna lekcijas- 11.00„Latvija. 20.gadsimts”, bet 15 - „Latvijas vēstures lappuses”.

Svētku nedēļas pasākumu virkne noslēgsies ar jauniešu deju kolektīvu koncertu „Dzintarzeme mana” Pārventas bibliotēkā 19.novembrī 17.

Aicinām apmeklēt Latvijas svētkiem veltītos pasākumus Ventspils bibliotēkās un izmantot iespēju iesaistīties akcijā “Radīts Latvijā”!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: