Ventspils muzeja izstāžu zālē atvērta latviešu glezniecības klasiķu darbu izstāde no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, Ventspils muzeja krājuma un privātkolekcijas ar vienotu tematu - gleznās un akvareļos attēloti ziedi.

Apskati fotogrāfijas!

Noskaties video!

Izstādē apskatāmie darbi tapuši no 19. gs. vidus līdz 20. gs. beigām. Izstāde Ventspilī ir Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstādes „Puķes” lokalizēta versija. Vasaras vidū šo izstādi, ko LNMM sagatavoja mākslas zinātniece Dace Lamberga, varēja skatīt rīdzinieki un pilsētas viesi, bet daļu no izstādes, kas papildināta ar 20. gs. sākuma un vidus darbiem no Ventspils muzeja krājuma, tagad var baudīt arī ventspilnieki. Izstādē eksponēti Kārļa Brencēna, Leo Svempa, Anša Artuma, Ģederta Eliasa, Oto Skulmes, Leo Kokles, Jāņa Tīdemaņa, Rūdolfa Piņņa, Valdemāra Tones gleznieciski blīvās ziedu versijas. Ventspils muzeja kolekciju godpilni pārstāv piesātinātās un plastiskās Gedimina Leskinoviča „Magones”, virtuozi pārvaldot faktūru, radītais Idas Grīnbergas „Sniegpulkstenīšu pušķis”, Kārļa Dannes pavasarīgā kolorītā ieturētais „Upatu valks” un citi ar Ventspili saistītu mākslinieku darbi.

Glābties no leduspuķēm var dažādi, piemēram, Ventspils muzejs piedāvā ziedu gleznas, kas būs skatāmas līdz pat gada beigām. Izstādei sagatavota arī muzejpedagoģiskā programma «Glezno muzejā».

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: