8.oktobrī Mārītes Klušas vadītā vizuālās mākslas studija svin 20 gadu jubileju. Svinīgā pasākumā teātra namā “Jūras vārti” atklās interesantu un daudzpusīgu izstādi.

Tajā ar saviem mākslas darbiem piedalīsies studijas absolventi, kuri savu turpmāko izglītību un profesiju saistījuši ar mākslu, dizainu un arhitektūru.

Izstādē piedalīsies bijušie studijas audzēkņi - dizaineris Mareks Birznieks, māksliniece un mākslas kuratore Olga Vasiljeva, kura jau ilgus gadus strādā Holandē, Sanktpēterburgas Mākslas akadēmijas studente Anna Ponomarjova, Londonā strādājošā datordizainere Linda Kasumova un daudzi citi.

Jubilejas izstāde ir kā savdabīga inventarizācija, atskaite par 20 gados paveikto. Studijas telpās mākslas pamatus ir apguvuši vairāk nekā 500 cilvēki, no kuriem 128 ir veiksmīgi iestājušies iecerētās, ar mākslu un dizainu saistītās specializētās mācību iestādēs.

Studijas absolventi dzīvo, strādā un mācās ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs, tāpēc dalība izstādē savā ziņā ir cieņas un mīlestības apliecinājums gan mākslas studijai, gan Ventspilij.

Pašiem studijas absolventiem šī izstāde ir iespēja iepazīties un komunicēt savas profesijas robežās.

Kopš studijas pastāvēšanas laikiem tajā ir strādājušas 4 pasniedzējas – mākslinieces Mārīte Kluša, Brigita Ektermane, Guna Millersone un Sarmīte Caune. Mākslas studijai 3 reizes mainīta atrašanās vieta, taču nemainīgs vienmēr palicis kuplais audzēkņu skaits un mākslinieciskā kvalitāte.

Izstāde apskatāma no 4.oktobra plkst.18:00.

Izstādes svinīgā atklāšana 8.oktobrī teātra namā “Jūras vārti” plkst.16:00.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: