Ventspils Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā sestdien un svētdien viesosies pārstāvji no literāriem rezidenču centriem Francijā, Beļģijā un Polijā.

   

Šī gada februārī Francijā, Amien pilsētā, Žila Verna muzejā, kas ir literārs rezidenču centrs, tika aizsākts Eiropas Kopienas programmas Kultūra atbalstīts projekts, kas atbalsta rakstnieku rezidences, kā arī rakstnieku aktīvu iesaistīšanos dažādos izglītojošos un publiskos kultūras pasākumos. Ventspilī notiks projekta izvērtēšanas un nākamo projektu plānošanas sanāksme.

Ventspilī, šī projekta ietvaros viesojās rakstnieks Franks Adams (Frank Adam) no Beļģijas. Viņš ir populārs jauna literāra žanra aizsācējs – fabulas pieaugušajiem. Trīs fabulas „Psihoterapeite, viņas sāpes un viņas prakse”, „Joku plēsējs un viņa joks” un „Dievs, Velns un alus” jau ir lasāmas Kultūras Forumā Nr.16. Ineses Paklones tulkojumā. Maija mēnesī Franku Adamu varējām vērot arī darbojamies kā aktieri, lasot savas fabulas kopā ar aktrisi Inetu Kalniņu.

Otra rakstniece, kas uz Ventspili atbrauca pateicoties šim projektam ir Sumja Amāra Kodža (Soumya Ammar Khodja). Sumja Amāra Kodža ir rakstniece, publiciste un franču valodas pasniedzēja. Viņa ir alžīriešu izcelsmes francūziete. Sumja Amāra Kodža darbu fragmenti arī ir tulkoti latviešu valodā Astras Skrābanes tulkojumā.

No Latvijas uz Poliju projekta ietvaros devās latviešu dzejniece un tulkotāja Ingmāra Balode. Projekta pievienotā vērtība ir, ka katrs rakstnieks tiek aicināts aktīvi popularizēt savu zemi un savas zemes kultūru dažādos izglītojošos un informatīvos kultūras pasākumos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: