Ventspils pilsētas pašvaldības iestādes „Komunālā pārvalde” direktors Andris Kausenieks parakstījis līgumu par gaisa siltumsūkņi ūdens sildīšanai Pludmales ūdens atrakciju parkā.

Pludmales akvaparkā aizvietos elektriskos caurplūdes sildītājus un tādējādi veicinās atjaunojamo energoresursu izmantošanu Latvijā un samazinās CO2 emisiju. Projektā tiks uzstādīti siltumsūkņi ūdens uzsildīšanai baseinos un burbuļvannās, kā arī ūdens uzsildīšanai dušu telpās un pirtī, aizvietojot neefektīvos elektriskos caurplūdes sildītājus. Plānots, ka elektroenerģijas patēriņš ūdens uzsildīšanai samazināsies par aptuveni 80%.

Kopējās projekta plānotās izmaksas ir 95 361,63 LVL, no kurām attiecināmās izmaksas ir 78 165,27 LVL, un atlikušo daļu veido PVN 17 196,36 LVL, kas ir neattiecināmās izmaksas. 75% no projekta attiecināmajām izmaksām jeb 58 623,95 LVL veido Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansējums.

Projektu plānots īstenot līdz 2012.gada jūnijam.

Ventspils pilsētas pašvaldība aktīvi apgūst Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansējumu, piedaloties projektu atklātajos konkursos. Piesaistot Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansējumu, Ventspils pilsētā īstenoti energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumi divās vispārizglītojošajās skolās, piecās pirmsskolas izglītības iestādēs, līdz 2012.gada 31.augustam tiks īstenoti energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumi četrās Ventspils pašvaldības ēkās, savukārt, līdz 2012.gada 1. novembrim tiks veikta pilsētas domes ēkas renovācija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: