Ar Liepājas simfoniskā orķestra koncertu Eiropas dārgumi 22. septembrī tiks atklāta teātra nama Jūras vārtikoncertsezona.

Par tradīciju jau kļuvusī auglīgā teātra nama sadarbība ar Liepājas Simfonisko orķestri, kas Ventspils akadēmiskās mūzikas mīļotājiem jauno sezonu atvērs ar koncertu Eiropas dārgumi. Šoreiz liepājniekus muzikālās interpretācijās vadīs ievērojamais diriģents no Vācijas – Lucs Kēlers.

Kēlers ir iztēles bagāts, jūtīgs, izzinošs mūziķis, kurš ir Berlīnes Mākslu universitātes profesors un sadarbojas ar vairākiem lieliskiem Eiropas orķestriem. Mūzikas pasaulē Kēlers pazīstams arī kā izcils fagotists. Mūzikai, ko viņš diriģē, it īpaši Brāmsa simfonijai, piemīt apbrīnojama plastika frāzējumā un ievērojama uzmanība pret visniecīgākajām izmaiņām tonālajā vai dinamikas gradācijā.

Pie Eiropas dārgumiem minams arī izcilais dāņu trompetists Ketils Kristensens, kurš kopā ar LSO atskaņos J. Haidna Koncertu trompetei ar orķestri. Vēl koncertā dzirdēsiet V. A. Mocarta 40. simfoniju un J. Brāmsa 2. simfoniju. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: